Show menu

Residentie Wensley Piqué

Jaarlijks nodigt Theater a/d Rijn enkele opkomende theater- en dansmakers uit voor een residentie in ons huis. In deze periode kunnen de makers onderzoeken, experimenteren en uitproberen onder begeleiding van het Theater a/d Rijn team. Van 27 mei tot en met 7 juni Wensley Piqué te gast.

Aan het einde van de residenties laten ze het publiek graag hun work in progress zien. Na afloop is er een nagesprek. Dit korte toonmoment is gratis toegankelijk. Een ticket reserveren is wel noodzakelijk.

Over de residentie

De volgende voorstelling van Wesley wordt ODO. Hierin vertelt hij op een gefragmenteerde manier de historische context van een gemeenschap die in Suriname diep in het binnenland, in de Amazone, woont: de transatlantische slavernij, de ontvoeringen uit Afrika, de ontsnappingen, verzet en hun immense veerkracht. In de Amazone leven deze mensen niet alleen in de natuur, maar vooral ook mét de natuur. Deze gemeenschappen putten uit de krachten van het oerwoud en hebben er een diepe connectie mee. Ze luisteren naar hun levensgidsen: de ‘spirits’ van hun voorouders. En geloven dat alles voortkomt uit één enkele energetische bron die alles met elkaar verbindt. Tijdens deze residentie wordt de eerste scène hiervan uitgewerkt.

Over de maker

Wensley Piqué (1977) is performer, theatermaker, poppenspeler, choreograaf en bewegingsdocent. Hij studeerde af als regie- en theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht.

De stijl van Wensley Piqué is fysiek, rauw, humoristisch en energiek. Als vaste speler bij theatergroep DOX was hij 11 jaar lang uitvoerend performer. Hij deed mee aan het talentenprogramma Popster! en speelde voorstellingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, China, en Suriname. Op festivals als Oerol, de Parade, en Theaterfestival Boulevard. Hij werkte samen met De Toneelmakerij, verhalenfabriek Freak du Chique, theaterschool ON STAGE (Suriname), Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten, Het Lab, De Bonte Hond, en Studio 100.

Naast performer en maker is hij dans- en theaterdocent met een passie en fascinatie voor verbinding maken tussen mensen onderling, tussen hemzelf en anderen, en tussen mens en natuur.

Meer weten over Wensley Piqué? Lees zijn complete biografie.