Show menu

VIERxVIER #2

VIERxVIER keert terug met de nieuwste generatie dansmakers en performers.

VIERxVIER is een avontuurlijke avond met nieuw werk van vier jonge dansmakers. Geselecteerd en begeleid door Theater a/d Rijn, laten vier opkomende makers zien wat dans en beweging vandaag de dag allemaal betekent.

In een mix van achtergronden, stijlen en culturen, strippen we dans tot de essentie en leggen we de focus op één ding: de verbeeldingskracht van het lichaam. Van hiphop tot mime en met invloeden van minimalistische en traditionele dans, presenteert VIERxVIER een caleidoscopische blik op hedendaagse dans voor zowel nieuw als doorgewinterd publiek. Neem plaats rond de dansvloer en ontdek de energie van een nieuwe generatie
dansmakers en performers.

VIERxVIER is het resultaat van een intensieve samenwerking en uitwisseling tussen Theater a/d Rijn en vier jonge dansmakers. In samenwerking met ArtEZ artist educator ontwikkelen we naast de performances een contextprogramma. Geïnspireerd op de thema’s binnen VIERxVIER en onderzoeken van de dansmakers, gaan jongeren vanaf 14 jaar zelf aan de slag met dans en beweging.

Uit 76 aanmeldingen voor onze open call hebben we Peeled Collective, Amisha Kumra, Niek Vanoosterweyck en Ibrah Silas Jackson geselecteerd als makers voor de tweede editie van VIERxVIER.

VIER x VIER is een project van Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Theater a/d Rijn werkt hierin samen met Theater Orpheus, Theater De Storm, Cultura Ede en Theater De Fransche School.