Show menu

VIER x VIER #2

VIER x VIER keert terug met de nieuwste generatie dansmakers en performers.

VIER x VIER is een avontuurlijke avond met nieuw werk van vier jonge dansmakers. Geselecteerd en begeleid door Theater a/d Rijn, laten vier opkomende makers zien wat dans en beweging vandaag de dag allemaal betekent.

In een mix van achtergronden, stijlen en culturen, strippen we dans tot de essentie en leggen we de focus op één ding: de verbeeldingskracht van het lichaam. Van hiphop tot mime en met invloeden van minimalistische en traditionele dans, presenteert VIER x VIER een caleidoscopische blik op hedendaagse dans voor zowel nieuw als doorgewinterd publiek. Neem plaats rond de dansvloer en ontdek de energie van een nieuwe generatie
dansmakers en performers.

VIER x VIER is het resultaat van een intensieve samenwerking en uitwisseling tussen Theater a/d Rijn en vier jonge dansmakers. In samenwerking met ArtEZ artist educator ontwikkelen we naast de performances een contextprogramma. Geïnspireerd op de thema’s binnen VIER x VIER en onderzoeken van de dansmakers, gaan jongeren vanaf 14 jaar zelf aan de slag met dans en beweging.

Open call – jonge dansmakers gezocht

In de eerste editie van VIER x VIER presenteerden we werk van Cheroney Pelupessy, Charles Pas, Laura Daelemans en Jefta Tanate. Hun werk is voorjaar 2024 te zien in diverse theaters. Voor deze tweede editie van VIER x VIER worden de makers nog geselecteerd via een open call. Interesse? Lees hier verder. De première is in SEP 2024, de tour volgt in FEB en MRT 2025.

VIER x VIER is een project van Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Theater a/d Rijn werkt hierin samen met Theater Orpheus, Theater De Storm, Cultura Ede en Theater De Fransche School.