Show menu

Met maker Jonathan Bonny

In november ging editie #3 van muziektheaterlab Nieuw Geluid van start. Uit de open call dit voorjaar is het concept van muziek- en contextmaker Jonathan Bonny gekozen. ‘Geen concert, geen theatervoorstelling, eerder een muzikale safe space waar iedereen bij mag horen.’ Vanuit het idee dat alle gemarginaliseerde stemmen samen een meerderheid vormt boven de dominante groep, wil Jonathan deze stemmen met elkaar verbinden en versterken. Deze keer specifiek vanuit het perspectief van tieners. 

Nieuw Geluid is een muziektheaterlab, opgezet door Theater Sonnevanck, Theater a/d Rijn (aangesloten bij De Nieuwe Oost), Orkest de Ereprijs en ArtEZ Muziektheater. Nieuw Geluid biedt ruimte om muziektheater als genre te onderzoeken voor een jong publiek en eerste proeven te toetsen. Een plek voor spannende muzikale concepten, die nog niet van A tot Z zijn uitgewerkt, maar vernieuwend zijn en onderzoek behoeven. Nieuw Geluid is een jaarlijks terugkerend project.

*Sinds 2024 is Orkest De Ereprijs een nieuwe partner. Voorheen was KASKO een van de samenwerkingspartners. KASKO was één van de samenwerkingspartners voor Nieuw Geluid #3.

Kijk hier terug op Nieuw Geluid #2 en Nieuw Geluid #1.

Registratie: Better safe than sorry, right? door Jonathan Bonny voor Nieuw Geluid #3