Show menu

LAB Oost

LAB Oost is een ontwikkelplek voor jeugdpodiumkunsten in Arnhem en Nijmegen. We willen experiment en vernieuwing aanjagen in de podiumkunsten voor jong publiek. Dat doen we door opkomende makers uit te dagen om relevante verhalen en nieuwe vormen te onderzoeken en ontwikkelen voor een jong publiek van nu. We bieden expertise en begeleiding op artistiek en organisatorisch gebied, en creëren een context waarin uitwisseling en feedback met jong publiek en vakgenoten centraal staan.

LAB Oost is een samenwerking tussen Theatergroep De Horde uit Nijmegen, productiehuis / ontwikkelinstelling Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost in Arnhem en Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Met LAB Oost willen we de talentontwikkeling in de jeugdpodiumkunsten versterken door gezamenlijk actuele ontwikkelingen, innovatieve ideeën en talent te ondersteunen.

Open Call

Op dit moment zijn we voor LAB Oost op zoek naar afgestudeerde en autodidacte makers uit alle podiumkunst disciplines. Voorop staat dat je geïnspireerd bent door de vragen en onderwerpen die leven bij jong publiek. Jouw voorstel voor de residentie laat een uitgesproken urgentie zien. Je kaart prikkelende of schurende onderwerpen aan, of je kijkt met nieuwe ogen naar aloude thema’s.

Wil je meer weten en je aanmelden? Hier vind je meer informatie.