Show menu

KOEKOEKSNEST (10+)

Een abnormaal vrolijke voorstelling over opgroeien in een ongewoon gezin. 

Twee zusjes rennen het klaslokaal in. Nim en Saffa heten ze. Ze hebben een probleem, want: hun moeder zit op het dak van de school. Ze wil niet meer naar beneden komen en zingt aan één stuk door liedjes van The Beatles. Ze zit daar wel lekker. 

Nim is het zat: mama doet vaker rare dingen maar dit gaat echt te ver. “Laat de politie mama maar in een gekkenhuis stoppen! Dan kunnen wij lekker naar een pleeggezin met normale mensen.” Saffa is het niet met haar eens: mama is dan misschien een beetje gek, maar wel heel lief. Is het nou echt zo erg om een moeder op het dak te hebben? Je kan toch beter bij je eigen gekke moeder wonen dan bij een pleeggezin?

Terwijl wijkagenten en bezorgde buurvrouwen druk door de gangen lopen, gaan Nim en Saffa met de klas in gesprek. Wat betekent het om ‘gek’ te zijn? Zijn zij zelf wel zo normaal? Of heeft mama gelijk en is het dak de beste plek om te zijn? Moeten ze eigenlijk niet gewoon naast haar gaan zitten?

Een abnormaal vrolijke voorstelling over opgroeien in een ongewoon gezin. Want wat is eigenlijk het verschil tussen normaal en niet normaal?

Koekoeksnest is ontstaan vanuit de bijzondere samenwerking tussen Theater a/d Rijn, Theater Oostpool en Theater Sonnevanck en zal vanaf september 2023 t/m november 2023 in de klaslokalen van scholen in Gelderland gaan spelen. De première in het theater is een unieke kans om de voorstelling bij te wonen!

Scenefoto’s

Credits

Concept & tekst
Nina van Tongeren

Regie
Talla Dirkzwager

Begeleiding regie
Daniel van Klaveren

Begeleiding tekst
Peter Hendrikx & Char Li Chung

Dramaturgie
Michiel Bijmans

Spel
Rosa Kreulen & Susannah El Mecky

Geluidsontwerp
Felix Ruiter

Kostuumontwerp
Sara Lynn Schoon

Campagnebeeld
Valerie Spanjers

Productie
Theater a/d Rijn, Theater Oostpool & Theater Sonnevanck

Meer info & boekingen
Rieke Oudejans – Theater Sonnevanck