Show menu

Hiphophub

De Hiphophub is een initiatief dat de Arnhemse hiphopcultuur een bruisend (t)huis wil geven. Een verbindende plek waar verschillende disciplines en bestaande organisaties elkaar ontmoeten (dj, rap, dans, visual art, hiphoptheater en alles daar tussenin). Samen met anderen creëert de Hiphophub events, voorstellingen, (muziek)producties, battles, workshops én begeleidt het talent – alles om te laten zien: hiphop is er #voorArnhem én here to stay. Het jaarlijkse hiphopfestival SoulCypher i.s.m. Musis & Stadstheater is hier een voorbeeld van.

De Hiphophub bereikt hiermee een doelgroep die nu vaak tussen wal en schip beland: enerzijds een jong en divers publiek dat zich niet herkent in het huidige cultuuraanbod, en anderzijds (toekomstige) makers en mogelijkmakers omdat ze vaak andere paden bewandelen dan een reguliere kunstvakopleiding. 

Naast Theater a/d Rijn wordt de Hiphophub wordt in de missie gesteund door gevestigde culturele partners Introdans, Schakel025, ArtEZ, Rozet, Luxor Live, Introdans, Cultuur Oost, Willemeen, MBO RijnIJssel en Studio26.