Show menu

Residentie Nieuw Geluid

Theater Sonnevanck, Theater a/d Rijn, Orkest De Ereprijs* en ArtEZ Muziektheater hebben de handen ineengeslagen in het muziektheaterlaboratorium Nieuw Geluid. Binnen dit lab wordt ruimte gecreëerd om muziektheater als genre te onderzoeken voor een jong publiek. Het biedt plek aan spannende muzikale concepten. Concepten die nog niet van A tot Z zijn uitgewerkt, maar vernieuwend zijn en onderzoek behoeven. Een safe space om te experimenteren en eerste proeves te toetsen aan publiek. Nieuw Geluid is sinds 2021 een jaarlijks terugkerend project in november.

Nieuw Geluid is gericht op niet structureel gesubsidieerde muziektheatermakers met enige ervaring in het werkveld; regisseurs, schrijvers, componisten, muzikanten of anderszins. Makers binnen verschillende disciplines worden aan elkaar gekoppeld tot een artistiek team van drie mensen. In een tweeweekse (betaalde) residentie krijgen zij artistieke begeleiding vanuit Theater a/d Rijn, KASKO en Theater Sonnevanck. Derdejaars studenten van de opleiding ArtEZ Muziektheater staan tot de beschikking als performers en zijn onderdeel van het maakproces; als zangers, acteurs, muzikanten, of welke manier dan ook. Daardoor is het mogelijk om iets te maken met een grotere groep performers.

Lees hier meer over Nieuw Geluid #1, Nieuw Geluid #2 en Nieuw Geluid #3. Op dit moment loopt er een open call voor Nieuw Geluid #4. Je kunt je aanmelden tot 20 mei 2024.

*Sinds 2024 is Orkest De Ereprijs een nieuwe partner. Voorheen was KASKO een van de samenwerkingspartners.

Nieuw Geluid #1 | Foto: Bo Verhoef