Show menu

Ruben werd na zijn opleiding Artiest Dans Urban bekend als danser bij Blaze the Show (streetdance) en Ladies of Soul. Ruben is tevens choreograaf. Als kind van een Chinese moeder en Nederlandse vader groeide Ruben op tussen twee culturen en in zijn werk is hij altijd bezig om verschillende culturen samen te brengen.

Hij is als maker verbonden aan De Nieuwe Oost en zijn volgende productie Moving Sounds zal in première gaan tijdens het dansfestival Moving Futures in 2020. Naast zijn werk als danser en choreograaf is hij actief in dance battles wereldwijd (ook in de organisatie ervan) en geeft hij les op diverse dansopleidingen. Ruben is organisator van het succesvolle battle-concept ‘Soulcypher’ dat meerdere keren per jaar plaatsvindt. Dit concept, waarin hij jongeren uit de regionale urban dans scene in contact brengt met internationale dansers, is genomineerd voor de Jeugd Cultuur Award 2019 van het Jeugdfonds Cultuur Arnhem.

Dankzij Ruben’s input heeft Theater a/d Rijn de voorstelling Between Us van de virtuoze crew The Ruggeds op 16 november 2019 naar Arnhem gehaald (in het Arnhemse Stadstheater, de zalen van Theater a/d Rijn zijn hiervoor te klein). Rondom die voorstelling worden dit weekend worden in Theater a/d Rijn urban battles, workshops en panels georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerend event en door de samenwerking met het Stadstheater helpt de programmaraad aan het vergroten van het platform voor urban arts in Arnhem e.o.