Show menu

Van jongs af aan is de Amy Croqué (1989) gegrepen door hiphop. Niet alleen door de muziek, maar ook door de urban cultuur.

Het is haar manier van leven. Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werkte bij Recordshop Arnhemse Meisjes. Hier hield ze jamsessies voor jongeren, waarmee ze de veelzijdigheid binnen de Urban Culture benadrukte. Ze schildert en customized vintage kleding, waarmee ze regelmatig exposeert en workshops geeft.

De volgende stap voor Amy is de hip hop in Arnhem een vaste plaats te geven. Amy is ambassadeur van Gelderland Herdenkt en een van de genomineerden van de Gelderse Bokaal 2019, een prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor bijzondere prestaties in de Urban Arts scene. De jury bewondert de manier waarop ze jongeren inspireert. Amy was op jonge leeftijd betrokken bij een zeer heftig auto-ongeluk, waar ze vandaag de dag nog steeds de gevolgen van ondervindt (slecht gehoor, overprikkeling, chronische pijn) Hiphop hielp haar door een zware revalidatieperiode heen. Een van haar missies is ook om de projecten fysiek toegankelijk en inclusief te maken.

De term ‘mixed ability’ is daarbij het uitgangspunt: een voorgestelde nieuwe term die moet worden gebruikt in plaats van de termen gehandicapt, fysieke beperking en kreupel: gemengd vermogen.