Show menu
Victory - Maas Theater en Dans
 

Victory - Maas Theater en Dans

Online kaartverkoop: €13,50 / €7,50 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 1,- toeslag per ticket

 
Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je vergeet iets belangrijks. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. De wereld om ons heen kent vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. Daar schamen we ons voor en soms liegen we het weg. Als er iets fout gaat verdwijnt ons zonnige zelfbeeld, en dat kunnen we niet delen met anderen, Facebook, de wereld.
Victory is een fysieke theatervoorstelling voor jongeren over falen. En over dat durven laten zien. Kunnen we eerlijk zijn over wat we voelen? Kan iets dat negatief lijkt, verandering en groei teweeg brengen? We houden van leedvermaak, maar kunnen we ook lachen om onze eigen fouten? Typische faal-symptomen worden in beweging omgezet, en wat te denken van stotteren, botsen, vals zingen, slechte grappen vertellen, vallen en weer opstaan.

Vier performers en een muzikant vallen in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Komisch treurig en geleidelijk aan zelfs wanhopig pijnlijk. Ze proberen eerst alles nog te verbergen, maar gaan gaandeweg schaamtelozer te werk. Fouten worden groots gevierd en er wordt steeds mooier en virtuozer gefaald.

Cecilia Moisio over Victory
 “Falen is een groot taboe en zeker bij jongeren. Ik wil voor hen een voorstelling maken met veel humor en met ernst, die laat zien dat ze niet alleen zijn met hun gevoelens van niet goed genoeg zijn. Hoe kan je van iets dat een ‘faal’ lijkt, toch iets moois maken? Ik wil het thema ontleden, de pijnlijke kanten niet uit de weg gaan en de menselijke misstappen vieren.”

Over Cecilia Moisio
Cecilia Moisio werkt met strakke scenografie, geluidsontwerp en video om gelaagde en emotionele voorstellingen te maken. Haar stijl is ongepolijst, verontrustend, geraffineerd humoristisch en stelt hoge eisen aan de performers. Cecilia danste vele jaren bij Dansgroep Krisztina de Châtel en Ann Van den Broek. Als choreograaf won ze in 2014 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. In 2007 en 2008 was zij genomineerd voor de VSCD dansprijs De Zwaan. Haar inmiddels 25 voorstellingen zijn getoond in meer dan 15 landen wereldwijd. Haar dansfilm SHE/HER won meerdere prijzen op internationale filmfestivals. Sinds 2016 produceert zij haar eigen werk onder Stichting Cecilia Moisio.

Credits
Concept, regie, choreografie: Cecilia Moisio
Met: Kiyan Khoshoie, Olive Lopez, Katarzyna Sitarz en nog een danser Live muziek: Marlon Penn Soundscapes: Joni Vanhanen Decor: Cecilia Moisio Video: Mark Thewessen In samenwerking met Hit Me Productions, Stichting Cecilia Moisio

Maas theater en dans voor jong publiek
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Workshop
Deze voorstelling is geschikt voor middelbare scholieren. Het is voorafgaand aan of na afloop van de voorstelling mogelijk een workshop te volgen met je klas. In deze workshop brengen we een dansende ode aan de mislukking. We vallen en krabbelen op, springen en storten neer en stotteren ons door de workshop heen. We zetten onze eigen mislukkingen om naar bewegingen en choreograferen elkaar in een faaldans.

Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor de voorstelling op school in dramalokaal of gymzaal
Duur: 60 minuten in het theater, 100 minuten (blokuur) op school
Wie: dansdocenten van Maas
Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
Prijs: in overleg
Contact: merel@theateraanderijn.nl en sara@maastd.nl

Maas theater en dans voor jong publiek
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.


 
  • maandag 21 januari

    20:00 Theater a/d Rijn BovenzaalTickets

Loading...