Show menu
Uurtje Oost: Yeli Beurskens
 

Uurtje Oost: Yeli Beurskens

Gratis toegang, reserveren niet nodig.

Yeli Beurskens studeerde Dans aan ArtEZ en werkt sindsdien als freelance danser en maker in binnen- en buitenland. Daarnaast is ze medeoprichter en lid van Arnhemse Meisjes, een collectief en platform voor hedendaagse dans in Arnhem.

Yeli: ”Ik wil graag een onderzoeksproces met u delen waar ik gefascineerd en getriggerd door ben, intuïtief en rationeel. Een twee jaar durend traject van leren, doen en ontdekken van vele nieuwe manieren van werken en creëren op het vlak van performance en dans, heeft mij geïnspireerd tot dit onderzoek Ik ben benieuwd hoe graag we een bepaald beeld van onszelf, een bepaalde persoonlijkheid willen of proberen vast te houden. Houden we vast aan een persoonlijkheid die we denken te zijn, in toom gehouden door onszelf, onze familie, onze vrienden en de maatschappij? Moeten of willen we iemand zijn die gedefinieerd kan worden en dus begrepen kan worden? Ik geloof dat we verschillende aspecten van allerlei persoonlijkheden in onszelf verborgen hebben. We kunnen ze aanspreken en vergroten om ze tot uiting te brengen, wat al gebeurt binnen bepaalde rollen die we in de maatschappij vervullen?”

UURTJE OOST
Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Diverse schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen gebruiken dit moment om hun werk te presenteren, toetsen en bevragen met te publiek. Uurtje Oost is altijd anders: het varieert van een concept pitch of een artistieke vraag tot korte voorvertoning van eigen werk. Onder het genot van een drankje ga je in gesprek met de makers. De bar is natuurlijk geopend.
  • woensdag 29 januari

    17:00 Arnhem Theater a/d Rijn, benedenzaal

Loading...