Show menu
Uurtje Oost: Residentie Mart van Berckel en Jasper van Luijk
 

Uurtje Oost: Residentie Mart van Berckel en Jasper van Luijk

Gratis toegang, reserveren via debora@denieuweoost.nl

In januari duiken Mart van Berckel en Jasper van Luijk met twee dansers twee weken lang Theater a/d Rijn in voor een residentie rondom het principe ‘dragen’. Op donderdag 16 januari krijg je bij Uurtje Oost een inkijkje in hun onderzoek.

Mart van Berckel en Jasper van Luijk houden van elkaars werk. Ze delen een voorliefde voor precisie, spelen met tijd, lichtontwerp en een esthetische werkwijze. Tijdens hun residentie in Theater a/d Rijn in januari 2020 gaan ze samen de studio in. Met ervaren en oudere danser Kenzo Kusuda en de jonge danser Mees Meeuwsen onderzoeken ze het principe ‘dragen’. Wat betekent het om gedragen te worden, en wat betekent die gezamenlijk verantwoordelijkheid? In een beeldende en fysieke vorm, ergens tussen dans en theater in, zoeken ze naar de betekenis van afhankelijkheid en overgave: daarvoor kiezen versus daaraan overgeleverd zijn.

AANMELDEN
Let op! Normaal gesproken is Uurtje Oost vrij te bezoeken. Voor dit Uurtje Oost zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vooraf graag reserveren via: debora@denieuweoost.nl
Entree is gratis.

UURTJE OOST
Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Diverse schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen gebruiken dit moment om hun werk te presenteren, toetsen en bevragen met te publiek. Uurtje Oost is altijd anders: het varieert van een concept pitch of een artistieke vraag tot korte voorvertoning van eigen werk. Onder het genot van een drankje ga je in gesprek met de makers. De bar is natuurlijk geopend.
  • donderdag 16 januari

    17:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaal

Loading...