Show menu
Uurtje Oost: Mart van Berckel
 

Uurtje Oost: Mart van Berckel

gratis toegang, reserveren niet nodig

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Op 17 januari is het de beurt aan Mart van Berckel.

Regisseur Mart van Berckel presenteert samen met vormgever Vera Selhorst een vooronderzoek van hun nieuwe voorstelling. In deze residentie draaien zij hun maakproces voor een keer om: decor, kostuums en licht worden eerst gemaakt, en daarna komen pas de scènes. 

Mart: “Ik ben gefascineerd door het idee van theater als een prentenboek. Hoe kan een aaneenschakeling van beelden en tableaus, zonder gesproken tekst, een verhaal vertellen? Zo’n soort filmische montage-techniek wil ik graag verder onderzoeken in het theater."

Met hun beeldtaal geven Mart en Vera vorm aan een duistere en beklemmende wereld, waarin alledaagse routine, gewelddadige fantasieën en duistere verlangens op elkaar botsen. Op hun inspiratiebord staan films van Michaël Haneke, foto’s van Gregory Crewdson, schilderijen van Edward Hopper en pianomuziek van Bruckner. 

Spel: Alexander Schuitema en Evelien Wieringa
Nieuwe Oogst
  • donderdag 17 januari

    17:00 Theater a/d Rijn

Loading...