Show menu
Uurtje Oost: Jefta Tanate
 

Uurtje Oost: Jefta Tanate

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken.

>> Gratis toegang, reserveer je plek vooraf

Ook nu het theater gesloten is krijgen schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen de kans om hun werk vanuit Theater aan de Rijn in Arnhem te presenteren.

Waar in normale omstandigheden het theater een paar keer per maand haar deuren live opent voor jonge makers is dit Uurtje Oost nu ook (gratis) online te bezoeken. Doordat de livestream via een VIMEO kanaal loopt kunnen kijkers via de chatfunctie net als altijd in gesprek met de makers.

Bekijk hier een aantal Uurtjes Oost terug!

Over Jefta Tanate
Jefta Tanate (1992) studeerde in 2013 af aan de ArtEZ Kunstacademie in Arnhem. Jefta heeft een brede achtergrond in verschillende danstechnieken, waaronder klassiek, modern, improvisatie en contact-improvisatie, maar ook hiphop-technieken zoals breakdance, krumping en tricking.

Jefta liep tijdens zijn dansopleiding stage bij het Scapino Ballet Rotterdam. Na zijn afstuderen heeft hij met verschillende makers samengewerkt. Zo was hij te zien in Onstuitbaar van Danstheater AYA onder leiding van choreograaf Erik Kaiel en danst hij sinds 2013 in verschillende voorstellingen van Kaiel bij dansgezelschap arch8. In juli 2016 danste Jefta in The Inhabitants onder leiding van de Spaanse choreograaf Ivan Perez, een dansperformance die te zien was in Le Bolle Nardini voor Operaestate Festival in Italië.
Met choreograaf Jasper van Luijk werkte hij aan verschillende choreografieën waaronder de voorstelling The Definition of Now, een doorontwikkeling van Yonder waarin nieuwe technologieën en het menselijk lichaam een dialoog aangaan. Bij Maas was Jefta te zien in Kraai van Jasper van Luijk, die in 2015 op Oerol speelde en onderdeel is van Loslopend wild 2017.

The Gathering
Met dank aan De Nieuwe Oost komen Gino Cochise, Pika Nendissa, en Jefta Tanate samen. Wat ze delen zijn hun Molukse Roots. Gino, 3e generatie, een veelzijdige muzikant. Een bron van inspiratie voor onze generatie. Pika, 2e generatie, die een diepgewortelde band heeft met de oude cultuur van de 'Alifuru' en tevens ook muzikant. Jefta, ook 3e generatie, is een performer en is bezig met het onderzoeken hoe zijn roots deel uitmaakt van zijn makerschap. Vanuit hun eigen perspectieven en skillsets, gaan ze een ruimte delen waarin alle componenten samensmelten. Ze geven je een inkijk van een samenkomst waar beweging, muziek en traditie centraal staan. Ceremoniële componenten met de nieuwe tijdgeest. Kan je dit gevoel vangen in woorden of moet het ervaren worden? We kunnen er veel vragen over stellen, die even belangrijk zijn. Maar wat overblijft is de essentie, en die kunnen ze je alleen maar laten zien.
Nieuwe Oogst
  • donderdag 24 juni

    17:00 Arnhem Online via VIMEOTickets
 


Loading...