Show menu
Uurtje Oost: Des Filles & Gilles Groot
 

Uurtje Oost: Des Filles & Gilles Groot

Entree gratis, reserveren niet nodig

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Deze keer met Des Filles en Gilles Groot.

Des Filles – DEUX
DEUX (werktitel) is een gesamtkunstwerk van muzikanten, een filmteam, een sounddesigner en muziektheatermakers/performers. In deze ontmoeting tussen vooraf-opgenomen film en een muzikale performance zien we twee zussen experimenteren met de intimiteit en identiteit van hun relatie. DEUX (werktitel) toont – op een sensitieve en komische wijze – unieke zussenrelaties, die de grenzen opzoeken van de liefde.

Een fragmentarische muziektheaterfilmvoorstelling waarin je gluurt naar zussen die worstelend hun weg zoeken binnen hun verstikkende verwantschap. We zien op documentaire-achtige wijze twee zussen die vastgeroest zitten in gewoontes, zussen die zingen, zussen die hun eenzaamheid verhullen of zussen die na een verbroken contact weer op zoek zijn naar elkaar.

Een muziektheater filmperformance die het spanningsveld opzoekt tussen duistere humor en absurdistisch ongemak.
Gilles Groot- Narziss&Golmund
Gilles Groot, in 2017 afgestudeerd aan de regie opleiding van de Toneelacademie Maastricht, presenteert zijn eerste onderzoek voor zijn nieuwe voorstelling “Narziss&Golmund” geïnspireerd op Herman Hesse’s werk. Over de confrontatie tussen de intellectuele asceet Narziss en de artistieke gevoelsmens Goldmund. Over het conflict tussen geest en lichaam, ascese en zinnelijkheid, logos en eros.

De relatie tussen de twee mannen inspireerde Gilles om een bewerking te gaan maken van deze tekst. Wat betekent de relatie tussen Narziss & Goldmund anno nu? Hoe beleven deze mannen de liefde? Welke vorm kiezen zij om mee te leven? Hoe sterk zijn ze om er voor uit te komen wie ze écht zijn?

Puttend uit persoonlijk materiaal en ander literair werk zoals de Dood van Venetië, schreef Gilles tijdens een artist-in-residence in het Cultuurhuis in Heerlen 2 maanden geleden enkele scene’s die tijdens Uurtje Oost voorgedragen worden door de acteurs Bart Bijnens en Stijn Vervoort. 
  • donderdag 24 mei 2018

    17:00 Theater a/d Rijn benedenzaal

Loading...