Show menu
Uurtje Oost: Bregt van Deursen en Ilse Geilen
 

Uurtje Oost: Bregt van Deursen en Ilse Geilen

Gratis entree, reserveren niet nodig. 

Het vereist enorme wilskracht, mazzel en vakkundigheid om eerste te worden. Maar er is een reusachtig hart voor nodig om nummer twee te kunnen zijn. Een voorstelling door twee millennials die meedoen belangrijker vinden dan winnen. In een wereld die draait om de beste willen zijn, brengen zij een ode aan de nummer twee.

20 juli 1969, om 21 uur 17 Nederlandse tijd, de eerste mens op de maan. Vijfhonderd miljoen mensen zaten voor de televisie. En nog meer voor de radio. Waar was jij toen de tweede mens zich uit de capsule waagde, zo’n 20 minuten later? Had je de tv uitgezet? Was je gaan slapen? Dan heb je gemist dat Buzz Aldrin op de maan liep. In deze solovoorstelling, geregisseerd door Bregt van Deursen (ArtEZ Docent Theater Arnhem) maakt Ilse Geilen (ArtEZ Toneelschool) plaats voor een ander mens. Ze laat je met een liefdevolle blik kijken naar de wereld, waarin mensen rennen en stilstaan, naar winnen, naar net-niet winnen en tweede worden.

Deze voorstelling is opgedragen aan Charlotte Jacobs, Ismene, Sven toen hij net iets eerder afhaakte met de piepjestest dan Ilse, die éne honderdste seconde verschil van Pedro Veniss, Jim Bakkum, maar vooral aan Buzz Aldrin. Want van alle miljarden mensen die ooit geleefd hebben, was Buzz Aldrin de tweede die voet op de maan zette.

Muziek: Mike Meurs

UURTJE OOST
Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Diverse schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen gebruiken dit moment om hun werk te presenteren, toetsen en bevragen met te publiek. Uurtje Oost is altijd anders: het varieert van een concept pitch of een artistieke vraag tot korte voorvertoning van eigen werk. Onder het genot van een drankje ga je in gesprek met de makers. De bar is natuurlijk geopend.
 
  • woensdag 15 april

    17:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaal

Loading...