Show menu
Uurtje Oost
 

Uurtje Oost

Een paar keer per maand opent Theater a/d Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken tijdens Uurtje Oost. Bekijk 'work in progress' en ga met de maker in gesprek.

Hokjes zijn niet zo haar ding. Nu Maite Levy derdejaars student is bij de Bachelor Docent Dans van ArtEZ merkt ze dat meteen weer; waarom moet de lijn tussen theater en dans zo duidelijk zijn? Kunnen deze twee disciplines elkaar niet ondersteunen? Kunnen dansers en spelers elkaar niet ondersteunen?

Maite doet een onderzoek naar de invloed die theater op dans kan hebben en wat hier de toegevoegde waarde van kan zijn. Met vier dansers werkt Maite aan de groepsdynamiek, tekst- (en dans) behandeling en onderzoeken ze wat woorden en klanken kunnen doen voor beweging. Voor hen is duidelijk dat er iets gebeurt met je als danser, wanneer je op deze wijze gaat werken. Maar wat dit precies is, zijn ze nog aan het onderzoeken. Hoe komen we tot de essentie van onze eigen beweging, van ons lichaam? Tijdens Uurtje Oost geven ze het publiek een kijkje in het onderzoek en het proces.

Gratis toegang, aanmelden niet nodig.
  • dinsdag 5 november 2019

    17:00

Loading...