Show menu
Ur - Urland
 

Ur - Urland

Online kaartverkoop: €13,50 / €7,50 (cjp/student) 
Aan de deur: € 1,- toeslag per ticket

Beste Toeschouwer,

We wilden het Gilgamesj Epos voor je opvoeren, en toen kwamen we erachter dat het land (het land van Ur) waar dit oudste heldendicht zich afspeelt precies in IS-gebied ligt, en we dachten daar moeten we iets mee doen: dat de bakermat van de beschaving nu in puin ligt en al jaren de frontlinie is van een uitzichtloze oorlog; en zo kwamen we op het idee om iets met de vorm van IS-propaganda te doen, en leek het ons een spannende tegenstelling om ‘het verhaal van de kunst en de kunst van het verhalen’ met dezelfde terroristische woede en nietsontziende agressie op het toneel te zetten als de jihadisten in het Kalifaat de Koran en de anti-Westerse boodschap propageren.

URLAND wilde een Dictatuur van de Performance installeren met het Gilgamesj Epos als grondbeginsel, het epos als de blauwdruk van een nieuwe beweging.. De Terreur van de Kunst… Maar daar STAAN WE DUS WEER VOOR EIGEN PAROCHIE KUNST TE PROPAGEREN! DE MARS DER BESCHAVING! Aaaaaaa! WIJ ZIJN DE BARBAREN, WIJ ZIJN HET CYNISCHE EUROPA, VERLICHTING, CONTRA-VERLICHTING BLABLAbla!

Hoe kom je in godsnaam nog tot een statement??? Artaud help! Waar is onze wreedheid?! We willen UR, we willen radicaliteit, we willen een ritueel, we zullen zeer zeker een Dictatuur van de Performance stichten, een die ook met onszelf afrekent. Terug naar het nulpunt. Harakiri!

Stadstheater Arnhem programmeert
Ook dit seizoen programmeert Theater a/d Rijn een aantal voorstellingen in Stadstheater Arnhem, waaronder Moving Futures Festival en DansTREK. Stadstheater Arnhem programmeert op haar beurt een aantal avonden in Theater aan de Rijn, waaronder deze voorstelling en Niemandsland van Bellevue producties.
  • donderdag 26 april

    20:00 Theater a/d Rijn bovenzaalTickets

Loading...