Show menu
Ur - Urland
 

Ur - Urland

Online kaartverkoop: €13,50 / €7,50 (cjp/student) 
Aan de deur: € 1,- toeslag per ticket

“Waarom maken we eigenlijk kunst?”

Performancecollectief URLAND gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen. Wat is het geheim van de kunst? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens? URLAND botst met zichzelf, met de wereld, met verwachtingen en interpretatie, met Nietzsche, met traditie, met de Lege Ruimte, en uiteindelijk dus met de kunst. URLAND ziet het theater als de oervorm en tegelijkertijd als de kunst van de toekomst.

DAAR STAAN WE DUS WEER VOOR EIGEN PAROCHIE KUNST TE PROPAGEREN! DE MARS DER BESCHAVING! Aaaaaaa! WIJ ZIJN DE BARBAREN, WIJ ZIJN HET CYNISCHE EUROPA, VERLICHTING, CONTRA-VERLICHTING BLABLAbla! We willen UR, we willen radicaliteit, we willen verhalen, we willen een ritueel. Terug naar het nulpunt. Harakiri!

URLAND is een performancecollectief. URLAND werkt autonoom. URLAND kent geen hiërarchie, er is geen regisseur. URLAND ontwerpt het beeld. URLAND maakt het geluid. URLAND schrijft de tekst. URLAND staat zelf op scène. URLAND experimenteert. URLAND verwijst, citeert en samplet. URLAND ziet technologie als middel, niet als doel. URLAND gelooft in live art in digital times.

Credits:
Van en met: Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet
Techniek: André Goos, Jorg Schellekens (Denzo Theatertechniek) Kostuumadvies: Erik Bosman, Karin van der Leeuw
Productie: Sarah Steeman, Yvonne Guis
Grafisch ontwerp: Ruben Verkuylen
Publiciteit: Esra J. Merkel
Zakelijke leiding: Jens Besse
Met dank aan: Kostuumatelier Theater Rotterdam, Florian Hellwig, Elsemarijn Bruijs (3Dscans).
In coproductie met: Theater Rotterdam
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

Stadstheater Arnhem programmeert
Ook dit seizoen programmeert Theater a/d Rijn een aantal voorstellingen in Stadstheater Arnhem, waaronder Moving Futures Festival en DansTREK. Stadstheater Arnhem programmeert op haar beurt een aantal avonden in Theater aan de Rijn, waaronder deze voorstelling en Niemandsland van Bellevue producties.
  • woensdag 25 april

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn bovenzaalTickets

Loading...