Show menu
Arnhemse Uitnacht
 

Arnhemse Uitnacht

De derde editie van de Arnhemse Uitnacht viert op vrijdag 24 januari kunst en cultuur in volle glorie!

In de binnenstad van Arnhem zijn op twintig verschillende locaties meer dan 100 acts, optredens, voorstellingen en exposities te zien. In 16 horecazaken is er een Uitmenu en zijn er diverse optredens. De Arnhemse Uitnacht start om 18.30 uur met een prikkelende opening in Concertzaal Musis waar ook de Cultuurprijs Arnhem uitgereikt.

Tijdens de Arnhemse Uitnacht programmeert De Nieuwe Oost in Theater a/d Rijn. Het programma lees je hieronder. Het volledige programma van de Arnhemse Uitnacht is te vinden op www.arnhemseuitnacht.nl

Ibrah Silas Jackson & Amy Croqué – Poppenhuis
Het poppenhuis is een dansvoorstelling die verbindingen en relaties weerspiegelt tussen hiphop en jazzmuziek. Dansers vertalen het gat tussen hiphop en jazzmuziek naar bewegingen door een vrije improvisatie van lichaamsbeweging. In de eerste act wordt storytelling in de hiphopmuziek gevierd. De verschillende verdiepingen van Theater aan de Rijn vertegenwoordigen elk een ander element van hiphop. De tweede act is een waardering voor de wortels van hiphop.
20.00 - 20.30 & 22.00 - 22.30 / Foyer

Vera Bon - De Nieuwe Oost | Pop 
Vera schrijft liedjes die je met je hart begrijpt: kleine, persoonlijke liedjes die raken aan grote thema’s als angst en liefde. Ze brengt die liedjes het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek in een intieme setting. In haar poëtische, kleinkunst-achtige teksten vertelt Vera over mensen die zeggen hoe je leven moet, haar verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen.
20:15 - 20:30 & 22.15 - 22.30 / Foyer / verabon.nl

L’enfant Terrible - Muziektheater ArtEZ
L’ENFANT TERRIBLE is een mysterieus, visueel strelend muziektheater, over twee jongens die zijn opgevoed volgens de strikte regels van de bijbel. Zij staan nu, jaren later, van God los en lamgeslagen, toe te kijken naar hun eigen ondergang. Kunnen ze eigenlijk wel overleven zonder steuntje in de rug van die onzichtbare man daarboven? Knielend in de biechtstoel graven ze terug in hun verleden en gaan zij de zoektocht aan naar het ontastbare Goddelijke én het meedogenloze oordeel in goed en kwaad. Want uiteindelijk willen we allemaal goed zijn... Toch?
20.45 - 21.35 / Bovenzaal

Frino – De Nieuwe Oost | Pop 
Electro-Brabo-Aso-Hop-duo Frino bestaat uit schrijver/muzikant Koen ‘Frino’ Frijns en producer Ruben den Brok. De teksten van Frino zijn lomp, hard, soms vernuftig en soms totaal onnavolgbaar, in de taal van de personages uit de songs – en dat zijn geen nette mensen met een steady 9-tot-5-baan. Ruben funkt met zijn keyboards over alle beats heen. Frino was eerder te zien op o.a. de Zwarte Cross, Poetry International en het Valkhof Festival.
21.00 - 21.15 & 23.30 - 23.45 / Foyer / https://denieuweoost.nl/event/talkpoeder/

Vies Gemaakt – Muziektheater ArtEZ
Vies Gemaakt is een muziektheatervoorstelling over enkele van de vele gevolgen van seksueel misbruik; angst, de controle verliezen en het vies voelen in eigen lichaam. Door middel van zelfgeschreven teksten, muziek, dans en beeldende kunst vertaalt Maxime Schräder samen met performers Tiffany Vicario en Marlous van Noordwijk de angst voor de mannen in de nacht, de verwerkelijking van die angst en het gevolg daarvan.
22.45 - 23.00 &  23.45 – 0.00 / Bovenzaal / De voorstelling is niet geschikt voor kinderen (16+)

Let’s Play – Booi Kluiving (De Nieuwe Oost)
Waarom spelen we zo graag? Is er in onze prestatiesamenleving überhaupt nog wel ruimte om te spelen? Gamen lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van wat we met onze kostbare tijd zouden moeten doen. Via games gaat theatermaker Booi Kluiving (KEK) op zoek naar de betekenis van spel in het leven. In samenwerking met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel creëert hij een virtuele wereld op de speelvloer waar alles mogelijk is. Tijdens de Uitnacht repeteert Booi voor zijn voorstelling Let's Play in Theater aan de Rijn een geeft hij je de mogelijkheid een kijkje te nemen in zijn maakproces.
21.45 - 22.00 & 23.15 - 23.30

Morning Rave – Ruben Chi & DJ LUCYLOVE
Na een succesvolle eerdere editie organiseren De Nieuwe Oost en urban dansmaker Ruben Chi wederom de afsluiter van de Arnhemse Uitnacht: een Morning Rave in Theater a/d Rijn. Na raves in Londen, Berlijn en Amsterdam is het nu aan Arnhem de beurt het weekend goed te beginnen op de dansvloer. Geen alcohol en drugs, maar smoothies en juices!

De muziek wordt verzorgd door DJ LUCYLOVE, resident DJ bij Morning Rave The Energy Movement bij De School in Amsterdam. Lucinda Wessels, beter bekend als "LUCYLOVE", is ook een bekende Nederlandse danser en veelzijdige creatieveling. Samen met Ruben Chi en een aantal dansers verzorgt zij de Morning Rave met de beste tunes & groovende vibes.
Zondag 25 januari 09:00 – 10:00 (in de ochtend ná de Uitnacht) / Bovenzaal www.instagram.com/lucindawessels
www.facebook.com/lucindawessels


De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen én Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Ondernemersfonds, Arnhem Ambassadeurs, Vrienden van theater en De Kempenaer Advocaten.

                    
 
  • vrijdag 24 januari

    20:00

Loading...