Show menu
Theater Na de Brug | Voorbij het Strijklicht
 

Theater Na de Brug | Voorbij het Strijklicht

toegang €5,- (inclusief consumptie)

Op vrijdag 15 september vind voor het eerst Theater Na de Brug plaats: een verdiepend programma met aansprekende theatervoorstellingen die verschillende aspecten van oorlog en vrede belichten na de officiële herdenking en de Bridge to Liberation Experience.

In Theater a/d Rijn, Huis Oostpool, De Waalse Kerk en het Stadstheater worden korte, intieme voorstellingen gespeeld die inhaken op de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem. Zij bieden in de vorm van korte, kleinschalige theatervoorstellingen een programma aan dat allerlei aspecten van oorlog en vrede belicht tijdens Theater Na de Brug. Bezoekers van De Aankomst van de Titanic op vrijdag 15 sept kunnen op vertoon van hun kaartje gratis naar Voorbij het Strijklicht. 

De Nieuwe Oost, Voorbij het Strijklicht |  Theater a/d Rijn
In opdracht van Theater Na de Dam schreef Rebekka de Wit een nieuwe toneeltekst. Vier acteurs lezen deze tekst aan het publiek. Een nieuw perspectief op herdenken in combinatie met delen uit Het onderzoek van Peter Weiss, de gedramatiseerde weergave van de Auschwitzprocessen. 

met: Simon Boer, Joy Delima, Stefan Hendrikx en Tim Schmidt

Muziektheater De Plaats, De Waalse Kerk: Schuilstorm 
Een theatervoorstelling door tien Arnhemse jongeren over het verlangen naar een plek om te schuilen in tijden van gevaar. De voorstelling kwam tot stand op basis van getuigenissen van Arnhemmers over hun belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 
 
Collectief by BY, Stadstheater Arnhem: Kom terug en bevrijd
Bart Merks en Yuliya Globa vormen samen het Arnhemse kunstcollectief by BY. In opdracht van Musis & Stadstheater Arnhem maken zij een multidisciplinaire performance over de impact van oorlog op de mens. 

Toneelgroep Oostpool: Krassen op de huid
Krassen op de huid van Naomi van der Linden en Esther Scheldwacht is een voorstelling over de onderbelichte geschiedenis van kinderen die tijdens de bevrijding zijn verwekt door zwarte Amerikaanse soldaten.
Nieuwe Oogst
  • vrijdag 15 september 2017

    22:00 Arnhem Theater a/d RijnTickets

Loading...