Show menu
The Art of Walking - Tim Hammer
 

The Art of Walking - Tim Hammer

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

Tijdens een tweeweekse residentie in januari 2019 in Theater aan de Rijn bouwde Tim Hammer (’89) een proefinstallatie waarin hij samen met slagwerkers en bewegers onderzoek deed naar het ritme dat in ons lopen verscholen zit.

We zitten zoveel in ons hoofd, dat we onze benen soms vergeten. Toch zijn zij het die ons dragen en ons brengen waar we moeten zijn. Ze geven de pas aan, het ritme waarop we leven. In The Art of Walking komen uit hout gesneden benen met behulp van drie (zingende) spelers en een ingenieus bouwwerk tot leven. Samen met een taiko-speler brengen zij een muzikale ode aan onze benen. Het lopen – van slenter tot mars – bepaalt de maat waarop de benen worden bespeeld. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat.

The Art of Walking van Kameroperahuis is het debuut van Tim Hammer als regisseur, nadat hij zijn sporen al heeft verdiend als (poppen)speler, slagwerker en componist. De productie, een samenwerking met De Nieuwe Oost, is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Tim Hammer bij Kameroperahuis en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject - mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-subsidie van Fonds Podiumkunsten - onderzoekt Tim een vernieuwende vorm van muzikaal objectentheater, met Japanse traditionele Bunraku als inspiratie.


Credits
Regie: Tim Hammer
Componist: Renán Zelada
Dramaturgie: Luc de Groen
Artistiek advies: Ulrike Quade
Scenografie: Juliette Mout
Poppenmaker: Matt Jackson
Productieleiding: Hedi Legerstee en Andrea van Bussel
Techniek: Edwin Smits
Spel: Johanna van Steen, Maarten Vinkenoog, Laurien van Rijswijk en Suzanne Bakker
  • donderdag 24 oktober

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 

Trailer The Art of Walking

Fotograaf: Edwin Smits

Fotograaf: Edwin Smits

Fotograaf: Edwin Smits

Fotograaf: Edwin SmitsLoading...