Show menu
Stamboom Monologen - Veenfabriek i.s.m. Joy Delima
 

Stamboom Monologen - Veenfabriek i.s.m. Joy Delima

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

In een serie snel gesneden, korte, komische en persoonlijke monologen vertelt actrice Joy Delima over haar zoektocht naar haar roots en hoe zij het ervaart om nu in Nederland een jonge zwarte vrouw te zijn. Op zoek naar het antwoord op de vraag: “Wie ben ik?”

“Ik blijk opeens zwart te zijn. Ja, ik was het al, maar sinds ik naar Arnhem ben verhuisd word ik er steeds aan herinnerd. Ik hield me totaal niet bezig met zwartzijn toen ik in Rotterdam woonde. Ik was gewoon ik, en overal waar ik keek waren er mensen zoals ik. Maar nu ik de 'enige' ben, voel ik ineens de noodzaak om De Verantwoordelijkheid voor De Héle Black Community op me te nemen. Ik word een soort undercover superheld. Het gaat eigenlijk van de ene op de andere dag.”

“Ik blader wat in mijn vaders stamboomboek en kom ineens op een pagina die ik nooit eerder heb gezien. Het is een dubbel gevouwen bladzijde. Op deze kaart gaat de stamboom helemaal terug naar 1600....”

Recensie van de Theaterkrant
“In een stand-up achtige show, waarbij ze razendsnel tussen verschillende personages en invalshoeken schakelt, traceert Joy Delima haar familiale roots én haar eigen politieke bewustwording op het gebied van (systemisch) racisme en uitsluiting.(...) Met het grootste gemak laveert ze tussen verschillende speelstijlen zonder ooit het sterke gevoel van intimiteit met haar publiek te verliezen. (...) Bovendien worden de individuele scènes opgetild door de kwaliteit van het spel en de innemendheid van de performer, en weet Delima door middel van een aantal sterke vondsten de binaire benadering van afkomst en culturele achtergrond subtiel te ondermijnen.” - Theaterkrant

"Met minimale veranderingen in mimiek, fysiek en intonatie weet ze enorme transformaties tot stand te brengen. (...) [H]aar persoonlijke zoektocht en haar maatschappelijk activisme [zitten] elkaar in de weg, juist omdat die zo met elkaar verweven zijn. Dat levert een interessante zelfexploratie en dus boeiend toneel op: hoe geef je een zoektocht naar jezelf vorm als je voortdurend een rol moet spelen?"  - Theaterkrant

Over Joy Delima
Joy Delima is in 2019 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool. Tijdens haar opleiding werd ze genomineerd voor de Colombina, een van de belangrijkst toneelprijzen van Nederland. Momenteel speelt ze in het vierde seizoen van Flikken Rotterdam en staat ze o.a. op het podium met Toneelgroep Oostpool. In seizoen 2020-2021 treedt ze toe tot het vaste ensemble van het toonaangevende Internationaal Theater Amsterdam. 

Joy Delima verschijnt veel in de pers. Zo verscheen een lang interview in de Volkskrant en Trouw tipt haar als één van de jonge kunstenaars die de komende tien jaar het beeld bepalen.

Credits
Tekst en spel: Joy Delima
Regie en tekstbegeleiding: Joeri Vos
Publiciteit en marketing: Kelly de Haan, Judy Lijdsman
Fotografie: Isabelle Renate La Poutré
  • donderdag 30 januari

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, benedenzaalTickets
 

Isabelle Renate la Poutré

Isabelle Renate la Poutré

Isabelle Renate la Poutré

Isabelle Renate la PoutréLoading...