Show menu
Rust zacht Billy - Eva Line de Boer / Stichting Euphoria / Het Zuidelijk Toneel
 

Rust zacht Billy - Eva Line de Boer / Stichting Euphoria / Het Zuidelijk Toneel

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenisselfie; in onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af van hoe om te gaan met rouw in het openbaar. In Rust zacht Billy gaat een uiteenlopende groep acteurs aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits en live gestreamde herdenkingsdiensten. Regisseur Eva Line de Boer wil met deze voorstelling pleiten voor een meer open relatie met de dood en daarbij het internet omarmen als nieuw platform om verlies vorm te geven.

Want allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met rouwen en afscheid nemen. Rust zacht Billy is een ode aan de pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan.
Eva Line de Boer geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien. Eerder ontving ze de Ton Lutz Award (2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (2016).

Piet Menu: “Ken je dat moment waarop je niet weet of je moet lachen of huilen? Eva Line de Boer is een meester in het opzoeken van dat moment. Koester deze voorstelling.”

Credits
Concept & regie: Eva Line de Boer
Tekstcompositie: Elly Scheele
Geluidscompositie: Harpo ‘t Hart
Scenografie & licht: Tim Vermeulen
Spel: o.a. Leòn Ali Çifteci, Raymonde de Kuyper & Belinda van der Stoep
Een productie van: Eva Line de Boer en Het Zuidelijk Toneel
Organisatie: Theaterzaken Via Rudolphi
  • woensdag 15 januari 2020

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets

Loading...