Show menu
Roze Cast - Introdans / SWOA
 

Roze Cast - Introdans / SWOA

Introdans en SWOA slaan hun handen ineen om LHBT-ouderen (staat voor: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) in onze samenleving zichtbaar te maken. Onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn maken acht LHBT-oudere amateurdansers in de komende periode zich gereed voor een heuse tour. Op donderdag 1 maart 2018 is de première om 19.00 uur in het Theater aan de Rijn in Arnhem. Diezelfde avond speelt de voorstelling ook nog om 20.30 uur. 

LHBT-ouderen
In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze vanwege sociale of maatschappelijke druk hun persoonlijke leven verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Met het choreografieproject Roze Cast willen Introdans en SWOA een deze ouderen zichtbaar maken.

Voorstelling en een open dialoog
Tijdens DansTREK 2017 was in Stadstheater Arnhem een preview van Roze Cast te zien. Hiervoor waren acht oudere amateurdansers geselecteerd, die nu deze tour gaan doen. Sinds oktober 2017 werkte Luteijn met de acht ouderen het project uit tot een volledige choreografie. Aansluitend gaat een moderator van SWOA in gesprek met het publiek.

Artistieke team
Roze Cast wordt gemaakt door een indrukwekkend artistiek team. Choreograaf Adriaan Luteijn is al vele jaren aan Introdans verbonden en heeft veel ervaring met het werken met uiteenlopende doelgroepen. De muziek wordt gemaakt door Erik de Jong van de bekende Nederlandse eenmansband Spinvis. Het kostuumontwerp komt van The People of the Labyrinths.

Samenwerking
Het project Roze Cast wordt mogelijk gemaakt door inzet van de twee Arnhemse organisaties Introdans en SWOA. Kijk voor uitgebreide informatie op www.introdans.nl en www.swoa.nl.
  • donderdag 1 maart 2018

    19:00 Arnhem Theater a/d Rijn bovenzaalTickets
  • donderdag 1 maart 2018

    20:30 Arnhem Theater a/d Rijn bovenzaalTickets
 Loading...