Show menu
REDO & HERITAGE- Shailesh Bahoran / Illusionairy Rockaz Company
 

REDO & HERITAGE- Shailesh Bahoran / Illusionairy Rockaz Company

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

 
Op 7 november programmeren we een bijzondere avond. Er staan deze avond twee voorstellingen op het programma; REDO & HERITAGE van Shailesh Bahoran Illusionary Rockaz Company.

REDO
Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen. Redouan gelooft niet in excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo.

Shailesh Bahoran ontwikkelde samen met dit fenomeen uit de breakdance wereld de meeslepende productie REDO. Een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn en grenzen verdwijnen als je blik vastberaden is. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf.

Credits
Concept & regie: Shailesh Bahoran
Choreografie: Redouan Ait Chitt & Shailesh Bahoran
Compositie: Rik Ronner
Dans: Redouan Ait Chitt
Lichtontwerp: Mike den Ottenlander
Beeld: Shueti
Productie: Kayan Tang
Met dank aan: Leo Spreksel

HERITAGE
In zijn solo Heritage gaat Shailesh Bahoran op zoek naar zijn oorsprong. Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in India, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? Op bijzondere wijze onderzoekt de vernieuwende dansmaker door middel van breakdance en popping zijn Hindoestaanse wortels. 

Credits 
Concept, regie, choreografie & dans: Shailesh Bahoran
Lichtontwerp Peter Lemmers
Productie is mede mogelijk gemaakt door: Korzo, Spin off & ISH met de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten

IRC – Illusionary Rockaz Company 
REDO is de eerste zelfstandige voorstelling van Illusionary Rockaz Company, het nieuwe gezelschap rond de talentvolle choreograaf/danser Shailesh Bahoran. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als Lalla Rookh, Ignite en Aghori.
Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdance crew IRC die in 1998 te Utrecht werd opgericht. Veelzijdigheid was altijd al het kenmerk van dit collectief dat de komende jaren met Bahoran als boegbeeld een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld wil worden. 

In de media 
REDO wint prestigieuze dansprijs voor meest indrukwekkende dansprestatie tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala 2019
De jury vindt Redo (Redouan Ait Chitt) een ongeëvenaard vindingrijke en oorspronkelijk danser. ,,Er spreken doorzettingsvermogen en lef uit de prestatie van de danser, maar ook een geniale creativiteit en enorme wilskracht. Bovendien voegt Redo met zijn uitvoering een originele esthetiek toe aan de dans. Als het je lukt om het publiek mee te voeren in een even krachtige als emotionele danssolo is de term 'uitzonderlijke bewegingskunstenaar' een understatement", oordeelt de jury. 

"Er zijn dansers die hun lichaam gebruiken en er zijn dansers die hun lichaam begrijpen. Breakdancer Redouan Ait Chitt (29) behoort tot de laatste categorie. In de krachtige, intense solo Redo, gemaakt met choreograaf Shailesh Bahoran en met geld van de Prijs Nederlandse Dansdagen Maastricht, laat hij iedere vezel in zijn lijf op stoom komen en spant hij al zijn ledematen organisch en explosief aan voor een overvloed aan originele bewegingen. Alsof zijn lichaam ervoor is gemaakt." **** de Volkskrant

Briljante breakdancer, met jaloersmakende bewegingskwaliteiten - Theaterkrant 

 
  • donderdag 7 november 2019

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 

Fotograaf Sjoerd Derine

Fotograaf Sjoerd Derine

Fotograaf Sjoerd Derine

Fotograaf Sjoerd Derine

Trailer REDOLoading...