Show menu
Rebound - BackBone / Alida Dors
 

Rebound - BackBone / Alida Dors

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

 
Rebound is een hedendaagse urban dansvoorstelling van choreograaf en socioloog Alida Dors. Zes dansers en een live muzikant onderzoeken de thema’s ‘veerkracht’ en  ‘identiteit’. Een voorstelling voor en over de doorzetters onder ons. Heb jij de veerkracht om, wanneer alles je is afgenomen, jezelf opnieuw te hervinden en hoe doe je dat?

We zien zes dansers ingesloten door muren in een anonieme ruimte. In deze verstikkende situatie zijn zij tot zichzelf en elkaar veroordeeld. Zichtbaar gestript van alles wat hun een sociale identiteit geeft ontstaat een onderzoekende dans. Hoe laat je eigenlijk zien wie je bent, wanneer veel van wat je een identiteit geeft weg valt en het woord geen waarde meer heeft? Wat bepaalt wie je bent wanneer achtergrond, status en cultuur er niet toe doen? Het hier en nu is beslissend, maar herinneringen, angsten en structuren bonzen genadeloos op de muren.  Geef je op of: ‘Rebound’?

Alida neemt Rebound (2005) van Conny Janssen als vertrekpunt. Net als Conny onderzoekt Alida het thema ‘veerkracht’ en geeft daar met de toevoeging van het thema ‘identiteit’ haar eigen draai aan. In een rauwe en tegelijkertijd fijngevoelige voorstelling wordt de rek van de mens voelbaar gemaakt.

 “Ik zie op veel plekken in de samenleving de veerkracht van de mens. Ogenschijnlijk kanslozen in onze samenleving overstijgen zichzelf, keer na keer. Vluchtelingen wereldwijd tonen hun wilskracht en veren terug. Als soort zijn wij ontzettend vindingrijk. Dat raakt mij.” – Alida Dors

Alida Dors creëert met BackBone voorstellingen vanuit de houding die de founding fathers and mothers van de hiphop introduceerden; met een fascinatie voor avontuurlijke ontmoetingen tussen mensen en disciplines, sociaal en politiek bewust en met de urgentie relevant werk te maken voor een breed en divers publiek.
Rebound is een voorstelling van BackBone in co-productie met Theater Rotterdam, Tanzhaus NRW en met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds21.

"Rebound is een stuiterend en zinderend statement over veerkracht en je terugknokken uit een achtergestelde positie." **** Volkskrant    

"Veerkrachtige hiphop binnen onbuigzame muren." Theaterkrant   

Credits
Choreografie & concept: Alida Dors
Componist en muzikant: Vernon Chatlein
Dansers: Pom Arnold, Donna Chittick, Thomas Krikken, Liza Panjoel, Remses Rafaela, Naïma Souhaïr
Dansdramaturgie: Peggy Olislaegers
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Decorbouw: Man met de hamer
Kostuumontwerp: Isis Vaandrager
Lichtontwerp: Jeffrey Steenbergen
Technische productie: Disappearow
Uitvoerende techniek: David te Marvelde, Jeffrey Steenbergen en anderen
Creatief producent & zakelijk leider: Ayra Kip
Verkoop: Gysèle ter Berg
Productieleider: Susanne Tuny
Marketing & PR: Nanda van Aalst
Grafisch ontwerp: Serena Kloet
Fotografie campagnebeeld: Bowie Verschuuren
Scènefotografie: Bowie Verschuuren
Met dank aan: alle dansers, Conny Janssen, Danstheater Aya, Solid Ground Movement, Senf Theaterpartners

 
  • maandag 25 maart

    20:00 Theater a/d Rijn bovenzaalTickets
  • dinsdag 26 maart

    20:00 Theater a/d Rijn bovenzaalTickets
 Loading...