Show menu
#radicaallokaal: Wensley Piqué
 

#radicaallokaal: Wensley Piqué

> Iedere week op dinsdag en donderdag om 17.00 uur en 20.00 uur, op zaterdag om 19.00 uur en 20.30 uur in Theater a/d Rijn. 
> Online kaartverkoop: €7,50 (UITVERKOCHT)


Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalvemetersamenleving. Iedere week krijgt een maker of kunstenaar één week lang de vrijheid en support in ons theater dit experiment aan te gaan, ondersteund door De Nieuwe Oost. Volledig lokaal - mét en vóór de stad.

Zie jij uit naar nieuwe ontmoetingen en inspiratie na tijden van isolatie? Ben je nieuwsgierig naar nieuwe vormen van kunst, binnen de anderhalvemetersamenleving? Wil je een persoonlijke ervaring, op veilige afstand, maar toch dichtbij? Wil je in gesprek gaan met makers van nu?
Beleef in een timeslot van een uur werk van opvallende makers binnen de kaders van het nu: een beeldende kunst installatie, een monoloog, een pas de deux, een gesprek, een film, of iets daar tussenin. Daarna kun je in gesprek met de maker. De bar is open!

Weekendtip: op zaterdag kun je vanaf 18.00 uur heerlijke verse pizza’s eten bij het naastgelegen terras van Collectie De.Groen.
#radicaallokaal Wensley Pique
Theatermaker en poppenspeler Wensley Piqué snijdt tijdens zijn #radicaallokaal week twee belangrijke thema’s aan: ‘The human zoo’ (een etnologische tentoonstelling waarin mensen uit andere culturen werden tentoongesteld aan witte Europeanen) en ‘mental slavery’. Hoe bekijken wij mensen? Uitgaande van de psychologie van de eerste indruk gaat hij met het publiek in gesprek. In het timeslot van een uur wordt het publiek één voor één in de zaal uitgenodigd, voor een theaterbeleving van 10 minuten. 

Wit Huiswerk
Het gesprek over racisme is ongemakkelijk, pijnlijk en in Nederland nog vaak taboe, maar racisme is een groot onderdeel van onze geschiedenis, van de oorsprong van onze instituten en onze maatschappij, en daarmee ook van ons dagelijks leven. Wil je je in racisme verdiepen? Informeer je via https://www.withuiswerk.nl/

#radicaallokaal in juni
8 tot 14 juni: Ruben Chi, dansmaker
15 tot 21 juni: ArtEZ i.s.m. Anna Schoen, regisseur
22 tot 28 juni: Wensley Piqué, theatermaker

Steun de makers
Onze makers hebben, naast dit project, op dit moment vrijwel geen inkomsten. Wil jij de maker steunen? Doe dan een donatie op de ticketprijs. Alle donaties komen 100% bij de maker terecht. #supportyourlocals

En de maatregelen?
Natuurlijk houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Daarom kan maar een kleine groep publiek het theater betreden, op veilige afstand, maar toch dichtbij. Verkoop is alleen vooraf online mogelijk: wees op tijd met het bestellen van je ticket. De bar is open! Hier vind je meer over onze maatregelen m.b.t. Covid-19. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op via info@theateraanderijn.nl.

#radicaallokaal is een initiatief van Theater a/d Rijn en De Nieuwe Oost, in samenwerking met andere culturele partners in Arnhem.
 • dinsdag 23 juni

  17:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • dinsdag 23 juni

  20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • donderdag 25 juni

  17:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • donderdag 25 juni

  20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • zaterdag 27 juni

  19:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • zaterdag 27 juni

  20:30 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets

Loading...