Show menu
Pronk - Frascati Producties / Anouk Nuyens
 

Pronk - Frascati Producties / Anouk Nuyens

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

Jan Pronk – bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar, een idealist die de macht niet schuwde. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland. In samenwerking met hem maakt schrijver en theatermaker Anoek Nuyens een portret over zijn leven en werk. Aan de hand van gesprekken en interviews met Jan Pronk en haar eigen linkse jeugd in Amsterdam kijkt zij terug, maar ook vooruit. Wat is er nog over van het linkse verhaal? Is er vandaag de dag nog ruimte voor radicaal idealisme?

Anouk Nuyens
Schrijver en theatermaker Anoek Nuyens (Nederland, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater, met als onderliggende vraag: hoe kan het theater bijdragen aan nieuwe, hoopvolle verhalen? Haar werk strekt zich uit van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Met Hulp (Frascati Producties 2015), een journalistiek theaterproject over ontwikkelingssamenwerking, toerde zij langs theaters, ngo’s en (politieke) congressen. Samen met Rebekka de Wit maakte zij Tenzij je een beter plan hebt (Frascati Producties & De Nwe Tijd/De Coproducers, 2017), over een wereld waar de mens niet meer de maat der dingen is. In reactie hierop vroeg Milieudefensie Nuyens en De Wit mee te werken aan een rechtszaak die de organisatie onlangs aanspande tegen Shell. In een serie ‘pre-enactments’ zullen zij de meest prangende kwesties en ethische dilemma’s van deze nu al historische klimaatzaak aan de orde stellen.

Credits
Van en met: Anoek Nuyens
Eindregie Erik Whien
Met medewerking van Jan Pronk
Dramaturgie: Marjolein van Heemstra
Vormgeving Julian Maiwald

In de media
‘Helder en betrokken verhaal over het goede doel.’ **** Het Parool over Hulp

‘Nuyens en De Wit hebben een soort droogkomische anti-theatraliteit, die naadloos aansluit bij hun transparante theatertaal.’ *** Het Parool over Tenzij je een beter plan hebt

‘Er moet iets gebeuren.’ **** Theaterkrant over Tenzij je een beter plan hebt
  • donderdag 23 januari 2020

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets

Loading...