Show menu
Nieuwe Types festivalavond - De Nieuwe Oost
 

Nieuwe Types festivalavond - De Nieuwe Oost

Tickets: €10,00 / €7,50 (cjp/student)

Op zaterdag 24 juni sluit literair festival Nieuwe Types af met een grootse festivalavond in en rondom Theater aan de Rijn. Verwacht performances, interviews en voordrachten van zowel grote namen als aanstormende nieuwelingen.

De avond wordt geopend met de Staat van het Verhaal. Elk jaar vraagt Wintertuin een schrijver een rede over een prangende, actuele kwestie die de toekomst van de literatuur bepaalt uit te spreken. Dit jaar is de eer aan cabaretier, radiomaker en columnist Micha Wertheim. Tom Lanoye betreedt het podium met zijn band Bloednoot. Esther Naomi Perquin gaat in gesprek over het Nederland van nu. Tijdens Q&A with the Grey geven tachtigplussers het publiek levensadvies. Koen Frijns, Marc van der Holst en Gerjon Gijsbers brengen een rockdocumentaire live on stage. Welke problemen kom je tegen bij het vertalen van romans? Literair vertalers Manon Smits en Emilia Menkveld geven tijdens een interactieve presentatie antwoord op deze vraag. De eerstejaarsstudenten van ArtEZ Creative Writing zoomen in op de werelden van de poëzie, spoken word en poetry slam. Stap de geanimeerde wereld in van de negenjarige Lena en haar vader met de virtual reality-installatie Tafelgeheim. Jaap Robben schreef het verhaal voor deze installatie en draagt voor. De winnaars van dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar en de Nieuwe Types Afstudeerprijs worden bekend gemaakt. En er is meer, veel meer! Houd nieuwetypes.nl in de gaten en blijf op de hoogte.

Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni vindt in de binnenstad van Arnhem de derde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats. Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur.
Nieuwe Oogst
  • zaterdag 24 juni 2017

    20:00 Theater a/d RijnTickets
 


Loading...