Show menu
Nieuwe Types
 

Nieuwe Types

Van donderdag 27 t/m zaterdag 29 juni 2019 vindt voor de vijfde keer Nieuwe Types plaats in Arnhem, hét festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni nemen we de staat van het verhaal onder de loep en vestigt drie dagen lang de aandacht op de nieuwste generatie schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Kom kijken naar de schrijvers van morgen!

Hieronder vind je alle programma-onderdelen die te zien zijn in Theater a/d Rijn. Er is echter nog veel meer te zien en doen tijdens Nieuwe Types. Kijk voor het volledige programma op nieuwetypes.nl!

DONDERDAG 27 JUNI
Programma eerstejaarsstudenten ArtEZ Creative Writing
De donderdagavond ligt geheel in handen van eerstejaars studenten ArtEZ Creative Writing. Zij krijgen carte blanche om een avondvullend programma te maken rondom een door hun gekozen thema. Meer informatie over deze avond volgt eind mei.

VRIJDAG 28 JUNI
Workshop Simone Atangana Bekono
Tijd: 13.30 – 15.30u
Entree: 10,- / 5,- (student / CJP)

Sinds jaar en dag zijn muziek en verhalen met elkaar vervlochten. Overal in de literatuur zijn aspecten van muziek terug te vinden: ritme, melodie en repetitie. Maar kan muziek ook je manier van schrijven veranderen? Met dat idee ontwikkelde Simone Atangana Bekono een workshop. Tijdens deze workshop word je uitgedaagd te schrijven onder invloed van verschillende muziekstijlen en kun je experimenteren wat voor een effect muziek heeft op je mindset en teksten.

Deze workshop is ontwikkeld in het kader van Connecting Emerging Literary Artists (CELA). CELA wordt medegefinancierd door Creative Europe van de Europese Unie en door het Nederlands Letterenfonds.
Live podcast: de Schrijfopdracht
Aanvang: 16.00u
Entree: gratis, reserveer je gratis ticket via nieuwetypes.nl/vrijdagmiddag

Tijdens Nieuwe Types 2019 is er een nieuwe editie van de Schrijfopdracht. De Schrijfopdracht is een live podcastopname waarin schrijvers vertellen over de belangrijkste les die ze geleerd hebben en daar een schrijfopdracht aan verbinden.

Op deze vrijdagmiddag gaat Dennis Gaens in gesprek met schrijvers Maartje Wortel (alumnus Gerrit Rietveld Academie Beeld & Taal), Corinne Heyrman (alumnus Woordkunst) en Martin Rombouts (alumnus ArtEZ Creative Writing) over het schrijverschap en in hoeverre schrijven überhaupt te leren is.     

Festivalavond: De schrijvers van nu
Aanvang: 20.00u (deuren open 19.30u)
Entree: 10,- / 5,- (student/CJP)

Kom op vrijdagavond 28 juni naar Theater aan de Rijn voor De schrijvers van nu, een festivalavond die uit z'n voegen barst van schrijftalent!

Maxim Februari spreekt over de staat van het verhaal en over het belang van verhalen. Er zijn voordrachten en performances van Maartje Wortel en de schrijvers van het Slow Writing Lab, maar ook van studenten van Nederlandstalige schrijfopleidingen tijdens de Grote Niet Te Missen Schrijvers Van Morgen-Carrousel! Zeven jonge makers onderzoeken tijdens de voorstelling Golflengte hun relatie tot relaties. Ook wordt voor de vijfde keer de Nieuwe Types Afstudeerprijs uitgereikt, voor het beste literaire eindwerk van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding. De avond wordt dansend afgesloten met de ep-release van Frino, a.k.a. Koen Frijns.
 • vrijdag 28 juni

  13:30 Schrijversgesprek Maxim Februari Theater a/d RijnTickets
 • vrijdag 28 juni

  13:30 workshop Simone Atangana Bekono Theater a/d RijnTickets
 • vrijdag 28 juni

  16:00 Live podcast: de Schrijfopdracht Theater a/d RijnTickets
 • vrijdag 28 juni

  20:00 Festivalavond: De schrijvers van nu Theater a/d RijnTickets
 

Maxim Februari

Maxim Februari

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana BekonoLoading...