Show menu
Nieuwe Types
 

Nieuwe Types

Van donderdag 27 t/m zaterdag 29 juni 2019 vindt voor de vijfde keer Nieuwe Types plaats in Arnhem, hét festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni nemen we de staat van het verhaal onder de loep en vestigt drie dagen lang de aandacht op de nieuwste generatie schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Kom kijken naar de schrijvers van morgen!

Hieronder vind je alle programma-onderdelen die te zien zijn in Theater a/d Rijn. Er is echter nog veel meer te zien en doen tijdens Nieuwe Types. Kijk voor het volledige programma op nieuwetypes.nl!

DONDERDAG 27 JUNI
Creative Writing ArtEZ presenteert: Mag ik? Moet ik? Waarom zou ik?
Tijd: 20.00u (deuren open 19:30u)
Entree: 7,50 / 4,- (student / CJP)  )

Waarom schrijft en leest onze generatie? De eerstejaarsstudenten ArtEZ Creative Writing besteden tijdens een avondvullend programma aandacht aan de status van het boek, de morele verantwoordelijkheid van de schrijver en de functie van noodzaak. Aan de hand van gesprekken, voordrachten en performances gaan ze op zoek naar de positie die de schrijver en het boek in het huidige landschap kunnen spelen. Wat zijn de drijvende krachten die de schrijver motiveren om dit op zich te nemen?

De gasten van deze avond zijn niemand minder dan schrijfster Bregje Hofstede, schrijfster Alma Mathijsen & Uitgeverij Chaos. Meer informatie over de gasten vind je hier
VRIJDAG 28 JUNI
Live podcast: de Schrijfopdracht
Aanvang: 16.00u
Entree: gratis, reserveer je gratis ticket via nieuwetypes.nl/vrijdagmiddag

Tijdens Nieuwe Types 2019 is er een nieuwe editie van de Schrijfopdracht. De Schrijfopdracht is een live podcastopname waarin schrijvers vertellen over de belangrijkste les die ze geleerd hebben en daar een schrijfopdracht aan verbinden.

Op deze vrijdagmiddag gaat Dennis Gaens in gesprek met schrijvers Maartje Wortel (alumnus Gerrit Rietveld Academie Beeld & Taal), Corinne Heyrman (alumnus Woordkunst) en Martin Rombouts (alumnus ArtEZ Creative Writing) over het schrijverschap en in hoeverre schrijven überhaupt te leren is.     

Festivalavond: De schrijvers van nu
Aanvang: 20.00u (deuren open 19.30u)
Entree: 10,- / 5,- (student/CJP)

Kom op vrijdagavond 28 juni naar Theater aan de Rijn voor De schrijvers van nu, een festivalavond die uit z'n voegen barst van schrijftalent!

Maxim Februari spreekt over de staat van het verhaal en over het belang van verhalen. Er zijn voordrachten en performances van Maartje Wortel en de schrijvers van het Slow Writing Lab, maar ook van studenten van Nederlandstalige schrijfopleidingen tijdens de Grote Niet Te Missen Schrijvers Van Morgen-Carrousel! Zeven jonge makers onderzoeken tijdens de voorstelling Golflengte hun relatie tot relaties. Ook wordt voor de vijfde keer de Nieuwe Types Afstudeerprijs uitgereikt, voor het beste literaire eindwerk van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding. De avond wordt dansend afgesloten met de ep-release van Frino, a.k.a. Koen Frijns.
 • donderdag 27 juni 2019

  20:00 Mag ik? Moet ik? Waarom zou ik? Theater a/d RijnTickets
 • vrijdag 28 juni 2019

  13:30 Schrijversgesprek Maxim Februari Theater a/d RijnTickets
 • vrijdag 28 juni 2019

  16:00 Live podcast: de Schrijfopdracht Theater a/d RijnTickets
 • vrijdag 28 juni 2019

  20:00 Festivalavond: De schrijvers van nu Theater a/d RijnTickets
 

Maxim Februari

Maxim Februari

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana BekonoLoading...