Show menu
Nachtgasten: Schrijvers op de vloer
 

Nachtgasten: Schrijvers op de vloer

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

Het is de ultieme droom voor een toneelschrijver: acteurs spelen al improviserend een nieuw bedachte scène, waarbij de schrijver stiekem in een hoekje aantekeningen kan maken. Dit voorjaar wordt deze droom werkelijkheid voor de jonge auteurs Sara van Gennip, Lykele Muus en Maarten van der Graaff. I.s.m. Nachtgasten, Theater Bellevue en De Nieuwe Oost brengen zij ieder drie avonden hun nieuwe verhaallijn op het toneel om te zien wat er gebeurt. Deze worden door steeds wisselende gastacteurs gespeeld, waarbij volop wordt geïmproviseerd! Door tussentijds feedback te krijgen en hun werk op de vloer te zien, kunnen de schrijvers hun verhalen ontwikkelen. Mede op basis van deze avonden wordt het verhaal in de zomer uitgewerkt tot een volwaardig toneelstuk en volgend seizoen in Theater Bellevue gepresenteerd.

Met de roemruchte Nachtgastenmethode, waarbij het publiek het verhaal al kent, maar de acteurs ter plekke elkaars geheimen moeten ontdekken, worden deze verhalen gespeeld en ontwikkeld. Na afloop is er een informele nazit met de schrijver om feedback te geven en samen met het publiek verder te denken over het verhaal en de personages.
21 maart:
Sara van Gennip

Sara van Gennip (1987) schreef teksten voor onder meer voor Festival Boulevard, Oerol en Bellevue Lunchtheater. Ook won ze de Boekenweek Schrijfwedstrijd en de Young Artsupport Award in 2017. In het schrijven richt Sarah zich voornamelijk moderne mythes waarin duivelse tegenstellingen centraal staan. Ritmisch, beeldend en zintuiglijk…

18 april:
Lykele Muus

Lykele Muus (1987) legde zich naast acteren al snel op het schrijven toe. Hij schreef voor o.a. De Toneelmakerij, Stichting Nieuwe Helden en zijn eigen theatergezelschap Hartenjagers. Sinds 2015 schrijft hij ook voor film en televisie, en verscheen zijn debuutroman ‘Eland’. Zijn tweede boek ‘We doen wat we kunnen’ komt uit in april 2019. Lykele streeft in al zijn werk naar een balans tussen humor en inzicht.

16 mei:
Maarten van der Graaff

Maarten van der Graaff (1987) debuteerde in 2013 met de bundel ‘Vluchtautogedichten’, die met de C. Buddingh’-prijs werd bekroond. Zijn tweede bundel ‘Dood werk’ verscheen in 2015 en werd twee jaar later bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2017 verscheen zijn debuutroman ‘Wormen en engelen’. Ook is Maarten redacteur en medeoprichter van het online literair tijdschrift Samplekanon.
Nieuwe Oogst
  • donderdag 21 maart

    20:00 Theater a/d RijnTickets
  • donderdag 18 april

    20:00 Theater a/d RijnTickets
  • donderdag 16 mei

    20:00 Theater a/d RijnTickets
 


Loading...