Show menu
Multicolour - Introdans/ De Nieuwe Oost
 

Multicolour - Introdans/ De Nieuwe Oost

Tickets: €17,50 / €15,00 (cjp/student)

Generale Oost en Modern balletgezelschap Introdans bundelen hun krachten in het project Multicolour. Ambitieuze dansers van Introdans presenteren eigen choreografieën onder artistieke en professionele begeleiding van Generale Oost. De bezoeker krijgt op één avond een duettenprogramma te zien, uitgevoerd door dansers, afkomstig van diverse dansacademies (waaronder ArtEZ Arnhem) en professionals.

Multicolour staat voor de verschillende kleuren van de makers zelf. Iedere choreograaf heeft een eigen visie, een eigen kleur. De choreografen van deze editie zijn dansers Vincenzo Turiano, Hayden Idrus, Jurriën Schobben en Aymeric Aude.

Het project
Multicolour beleeft in 2017 zijn tweede editie en is een talentontwikkelingsproject waarin gezelschap en productiehuis intensief samenwerken aan een gezamenlijk product. De dansers van Introdans werken buiten de geborgen omgeving van het gezelschap en leren hoe ze het traject tussen concept en voorstelling zelf kunnen vormgeven. Niet alleen hun choreografische gaven staan centraal, maar ook het ontwikkelen van dit talent, zodat ze tijdens of na hun carrière als danser aan de slag kunnen als choreograaf.

De samenwerking
De samenwerking kwam tot stand tijdens de Modebiënnale in 2013. Introdans vroeg aan Eve Hopkins (artistiek directeur van Generale Oost) om de dansers van Introdans te begeleiden richting een voorstelling. De samenwerking is inmiddels bestendigd in een duurzaam samenwerkingsproject. Niet alleen een mooi voorbeeld van samenwerking in de keten: van academie (ArtEZ) naar productiehuis en gezelschap, maar ook een manier voor de dansers van Introdans om een nieuwe stap in hun carrière te zetten.

Voorstellingen
vr 9 juni 2017 20.00 uur (première)
za 10 juni 2017 20.00 uur en 22:00
zo 11 juni 2017 15:00 

Duur van de voorstelling: 75 minuten

Randprogramma
Op zondag zal na afloop van de voorstelling een korte voorstelling van Wietse Leenders te zien zijn. Deze korte voorstelling 'Analoog' verbindt een visueel muziekinstrument, de klanken van kleur en een onzichtbare dans tot een compositie over de intentie en doelgerichtheid van menselijke en lichamelijke bewegingen.

Credits
Choreografie: Jurriën Schobben, Hayden Idrus, Aymeric Aude, Vincenzo Turiano | Dans: Fleur Wijsman, Davide Calabrese, Tiago Barreiros, Gilda Cesario, Pascal Schut, Yara van Fraeijenhove, Madison McPhail, Gijs Hanegraaf en Lucas Donner | Film: Pietro Turiano | mentoren: Jasper van Luijk, Lard Adrian, Hans Demoed | Productieleiding: Daphne Storms | Kostuums: Mirte Engelhard | Techniek: Rob Daanen, Maarten van den Berg, Berry Claassen, Joris Jans, Sander Jansen, Rinaldo Klein Bleumink | Met dank aan: Adriaan Luteijn, Eve Hopkins
Nieuwe Oogst
 • vrijdag 9 juni 2017

  00:00 premiere Theater aan de Rijn ArnhemTickets
 • zaterdag 10 juni 2017

  20:00 Theater aan de Rijn ArnhemTickets
 • zaterdag 10 juni 2017

  22:00 Theater aan de Rijn ArnhemTickets
 • zondag 11 juni 2017

  15:00 Theater aan de Rijn ArnhemTickets
 

portret Vincenzo Turiano

portret Hayden Idrus

portret Aymeric Aude

portret Jurriën SchobbenLoading...