Show menu
Moving Futures Festival - Dag 3
 

Moving Futures Festival - Dag 3

Online kaartverkoop: €17,00 / €11,00 (cjp/student). 
Aan de deur/telefonisch: € 2,- toeslag per ticket.

Moving Futures reist vanaf 20 maart 2020 langs tien steden en brengt vernieuwende dans in het theater bij jou in de buurt.
 Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. Zie hoe de toekomst hen beweegt en hoe zij de toekomst bewegen. In voorstellingen, pop-up performances, installaties, workshops, dansfilms en –feestjes beleef je dans vanuit alle perspectieven.

Moving Futures is een initiatief van vijf landelijke productiehuizen, die spraakmakend werk van getalenteerde choreografen bijeen brengen in één reizend festival voor hedendaagse dans.

Deze zesde editie brengt een ode aan de hoop, niet als naïef vertrouwen maar als een daadkrachtige blik vooruit. De hoop van een nieuwe generatie onbegrensde en onbevreesde makers.

Moving Futures opent op woensdag 25 maart feestlijk in het stadstheater van Arnhem. Op donderdag 26 en vrijdag 27 maart staat Moving Futures in Theater aan de Rijn.

Het volledige programma vind je op movingfutures.nl.
PROGRAMMA DAG 3
27 maart, Theater a/d Rijn, 20:00u

Anton van der Sluis - Mind the Body
Sigrid Stigsdatter - Cold Hawaii
Judith Clijsters - I Still Remain X


Op de laatste dag van Moving Futures in Arnhem zie je in Theater a/d Rijn drie performances. Anton van der Sluis (De Nieuwe Oost) brengt met Mind the Body een speelse, humorvolle fysieke zoektocht van een man tussen zijn hoofd en lichaam. Met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist en muzikant Patrick Housen en danseres en choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen in I Still Remain X. In Cold Hawaii legt Sigrid Stigsdatter tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten.

Contextprogramma:

In de pauze zie je een installatie van theatermaker en fysiek performer Igor Vrebac, als preview van zijn nieuwe voorstelling OMG – a playful ceremony, waarin hij hij zijn verhouding onderzoekt tot het (durven) geloven en de kracht van collectieve extase. Hoe doe je dat, geloven? En welke rol speelt het lichaam in de poging een eenheidsgevoel te creëren?

Theatraal en muzikaal duo Picknickpoëzie brengt met beeldende teksten en melodieën een terugblik op het dansprogramma.

Tot slot kun je aanschuiven bij een nagesprek met Igor Vrebac en de dansmakers.
  • vrijdag 27 maart 2020

    20:00 Arnhem Theater aan de RijnTickets
 

Trailer Moving Futures 2020Loading...