Show menu
Moving Futures Festival - Dag 1
 

Moving Futures Festival - Dag 1

Online kaartverkoop Openingsavond: €19,50 / €14,50 (CJP / jongeren tot 16 jaar). 
Kaarten zijn verkrijgbaar via Stadstheater Arnhem

Moving Futures reist vanaf 20 maart 2020 langs tien steden en brengt vernieuwende dans in het theater bij jou in de buurt. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. Zie hoe de toekomst hen beweegt en hoe zij de toekomst bewegen. In voorstellingen, pop-up performances, installaties, workshops, dansfilms en –feestjes beleef je dans vanuit alle perspectieven.

Moving Futures is een initiatief van vijf landelijke productiehuizen, die spraakmakend werk van getalenteerde choreografen bijeen brengen in één reizend festival voor hedendaagse dans.

Deze zesde editie brengt een ode aan de hoop, niet als naïef vertrouwen maar als een daadkrachtige blik vooruit. De hoop van een nieuwe generatie onbegrensde en onbevreesde makers.

Moving Futures opent op woensdag 25 maart feestlijk in het stadstheater van Arnhem. Op donderdag 26 en vrijdag 27 maart staat Moving Futures in Theater aan de Rijn.

Het volledige programma vind je op movingfutures.nl.
PROGRAMMA DAG 1: SYMPOSIUM EN OPENINGSAVOND

Praktijkgericht symposium: De posthuman in performance

25 maart, Theater a/d Rijn, 14:00-17:00u
Tijdens dit symposium bespreken en ervaren we de invloed van posthumanisme, cyborgs en robots op performance. Entree voor professionals, makers en performers: €5,00. Studenten krijgen gratis toegang (aanmelden verplicht!). Ga naar De Nieuwe Oost voor meer informatie, kaartverkoop en aanmelding.


Openingsavond 
25 maart, Stadstheater, 20:30u

Lois Alexander - Neptune
Joseph Simon - Ballet Russe
Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter - As Much As It Is Worth


De eerste avond openen we het festival in Stadstheater Arnhem met een choreografie van Lois Alexander. In een schitterende scenografie van Nina Kay, omringd door smeltende ijsblokken, onderzoekt Lois de sociale structuren die door de geschiedenis heen de vrouwen van kleur hebben beïnvloed. Daarnaast zie je Ballet Russe van dansmaker Joseph Simon, een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. We sluiten de avond af met een licht dessert van Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. Zij brengen As Much As It Is Worth, een gevoelig duet op het snijvlak van circus en dans.

Contextprogramma:
Laat je verder inspireren door een pop-up performance van Nona Siepmann en verwerk je ervaringen in een Gesamtkunstwerk van Dansplein in de foyer. Bovendien zijn er verdiepende nagesprekken, geleid door dansers van Introdans en ArtEZ Dans. 
  • woensdag 25 maart

    20:30 Arnhem StadstheaterTickets
 

Trailer Moving Futures 2020Loading...