Show menu
Moving Futures Festival - De Nieuwe Oost e.a.
 

Moving Futures Festival - De Nieuwe Oost e.a.

Opening night: €18,50 / €13,75
Online kaartverkoop vr 2 en za 3 feb : €16,- / €11,00 (cjp/student) 
Aan de deur / telefonisch: € 1,- toeslag per ticket

De nieuwe gezichten van de hedendaagse dans 

Voor de vierde keer reist het dansfestival Moving Futures langs verschillende steden in Nederland. Deze festivaltrip schetst de contouren van een nieuwe generatie dansmakers.

Werp een blik achter de schermen, volg de makers in een technologische identiteitscrisis of verken oeroude thema’s in een hedendaagse jas: in deze editie maak je kennis met de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans. 

Symposium do 1 feb (Theater a/d Rijn)
Op 1 februari is er van 14:00 tot 18:00  een symposium voor professionele dansers over gender & identity. Lees hier meer over dit symposium en hoe je je moet aanmelden. 

Programma do 1 feb (Stadstheater Arnhem)
Net als vorig jaar is de kickoff van het festival in Stadstheater Arnhem. We beginnen met de dernière van Bliss van Jasper van Luijk/SHIFFT. Speciaal voor deze avond maken de Arnhemse Meisjes een speciale performance op locatie. 

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek door Jaimy Stregels (Dansmagazine) met choreograaf Jasper van Luijk en gelukspsycholoog Ad Bergsma over geluk in het digitale tijdperk.

Programma vr 2 feb (Theater a/d Rijn)
Jonas Frey en Joseph Simon creëeren met Infinite Games een ongebruikelijke wereld door de eindeloze vormen van een hiphop-battle te verkennen. 
In de overige programma-onderdelen staan genderrollen en seksualiteit centraal. zo leidt de soloperformance XYX van Moreno Perna ons van een clichématig vrouwbeeld naar een androgyn creatuur. Via humor en mysterie brengt Körper | Körper een eigentijdse vraag naar de oppervlakte, die de dansers op een persoonlijke, maar universele manier benaderen. Zak tenslotte weg in de betoverende dansfilm Le Faune over voyeurisme, intimiteit en seksualiteit.

Na de voorstelling is er een nagesprek over gender door Jaimy Stregels (Dansmagazine) met de makers en 'genderalist' en dramaturg Selm Wenselaers.

Programma za 3 feb (Theater a/d Rijn & Collectie de Groen)
Treed binnen in Transitioning Performance; een kleurrijke wereld van projecties, muziek en beweging dat voelt als een futuristisch spiegelparadijs.
In het poëtische en tijdloze Die Verwandlung, de metamorfose, onderzoekt Sophie Mayeux het tumult en de onrust van een lichaam in transformatie. Deze avond is het tevens mogelijk om na te borrelen bij Theater a/d Rijn onder het genot van live muziek.

Let op: voor zaterdag 3 februari zijn twee verschillende tickets te koop. Beide tickets geven toegang tot de complete avond, echter zijn er twee volgordes beschikbaar waarin de voorstellingen te zien zijn. Tevens verschilt het tijdstip: je kunt kiezen tussen een aanvang om 20:00 uur en om 20:45 uur. 

www.movingfutures.nl
Nieuwe Oogst
 • donderdag 1 februari 2018

  20:30 opening night Stadstheater ArnhemTickets
 • vrijdag 2 februari 2018

  20:00 Theater a/d Rijn bovenzaalTickets
 • zaterdag 3 februari 2018

  20:00 Theater a/d Rijn bovenzaalTickets
 • zaterdag 3 februari 2018

  20:45 Theater a/d Rijn bovenzaalTickets

Loading...