Show menu
Moving Futures Festival 2020
 

Moving Futures Festival 2020

Online kaartverkoop: €17,00 / €11,00 (cjp/student). 
Aan de deur/telefonisch: € 2,- toeslag per ticket.

Moving Futures reist vanaf 20 maart 2020 langs tien steden en brengt vernieuwende dans in het theater bij jou in de buurt. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. Zie hoe de toekomst hen beweegt en hoe zij de toekomst bewegen. In voorstellingen, pop-up performances, installaties, workshops, dansfilms en –feestjes beleef je dans vanuit alle perspectieven.

Deze zesde editie brengt een ode aan de hoop, niet als naïef vertrouwen maar als een daadkrachtige blik vooruit. De hoop van een nieuwe generatie onbegrensde en onbevreesde makers.

Moving Futures is een initiatief van vijf landelijke productiehuizen, die spraakmakend werk van getalenteerde choreografen bijeen brengen in één reizend festival voor hedendaagse dans.

PROGRAMMA

Moving Futures opent op woensdag 25 maart feestlijk in het stadstheater van Arnhem. Op donderdag 26 en vrijdag 27 maart staat Moving Futures in Theater aan de Rijn.
 
Dag 1 Arnhem: Neptune / Ballet Russe / As Much As It Is Worth
25 maart, Stadstheater, 20:30u
Kaarten verkrijgbaar via Stadstheater Arnhem


De eerste avond openen we het festival in Stadstheater Arnhem met een choreografie van Lois Alexander. In een schitterende scenografie van Nina Kay, omringd door smeltende ijsblokken, onderzoekt Lois de sociale structuren die door de geschiedenis heen de vrouwen van kleur hebben beïnvloed. Daarnaast zie je Ballet Russe van dansmaker Joseph Simon, een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. We sluiten de avond af met een licht dessert van Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. Zij brengen As Much As It Is Worth, een gevoelig duet op het snijvlak van circus en dans.

Programma:
Lois Alexander - Neptune
Joseph Simon - Ballet Russe
Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter - As Much As It Is Worth

Contextprogramma:
Laat je verder inspireren door een pop-up performance van Nona Siepmann, dansfilms en verwerk je ervaringen in een Gesamtkunstwerk in de foyer (via Dansplein). Meer informatie over het contextprogramma volgt binnenkort.

Dag 2 Arnhem: Premièredag: Ruben Chi & Arnhemse Meisjes
26 maart, Theater a/d Rijn, 20:00u

Op donderdag 26 maart beleef je drie premières op één avond tijdens het festival in Theater a/d Rijn. Urban dansmaker Ruben Chi (De Nieuwe Oost) verbindt werelden met zijn muzikale dansreis Moving Sounds én de Arnhemse Meisjes (De Nieuwe Oost) nemen je mee in kracht, kwetsbaarheid en vrouw-zijn in hun nieuwste locatievoorstelling Verlaten Vrouwen. Ook gaat de korte film van Ruben Chi, die hij met zijn broer maakte tijdens een reis in Beijing, op deze avond in première. In deze film Building Bridges gaat hij op zoek gaat naar zijn Chinese roots. Zo’n premièredag móet je wel afsluiten met een goed feest.

Programma:
Ruben Chi - Moving Sounds (première)
Arnhemse Meisjes - Verlaten Vrouwen (première)
Filmpremière: Building Bridges - Ruben Chi

Informatie over het contextprogramma volgt binnenkort.

Dag 3 Arnhem: Mind the Body / I Still Remain / Cold Hawaii
27 maart, Theater a/d Rijn, 20:00u

Op de laatste dag van Moving Futures in Arnhem zie je in Theater a/d Rijn drie performances. Anton van der Sluis (De Nieuwe Oost) brengt met Mind the Body een speelse, humorvolle fysieke zoektocht van een man tussen zijn hoofd en lichaam. Met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist en muzikant Patrick Housen en danseres en choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen in I Still Remain X. In Cold Hawaii legt Sigrid Stigsdatter tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten.

Programma:
Anton van der Sluis - Mind the Body
Sigrid Stigsdatter - Cold Hawaii
Judith Clijsters - I Still Remain X

Informatie over het contextprogramma volgt binnenkort.
Nieuwe Oogst
  • woensdag 25 maart

    20:00 Arnhem Stadstheater Arnhem
  • donderdag 26 maart

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
  • vrijdag 27 maart

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 


Loading...