Show menu
Metropolis #2 - Trouble Man & Het Nationale Theater
 

Metropolis #2 - Trouble Man & Het Nationale Theater

Online kaartverkoop: €13,50 / €7,50 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 1,- toeslag per ticket


Een jaar lang volgt theatermaker Sadettin Kirmiziyüz de jonge, idealistische partijen die in maart 2018 voor het eerst in de gemeenteraad plaatsnemen, maar ook de partijen die al tijden de gevestigde orde vertegenwoordigen. Houden hun idealen stand in de politieke praktijk? Blijven ze bij elkaar? Metropolis #2 geeft ons een inzicht in misschien wel het belangrijkste politieke orgaan in ons land: de gemeenteraad.

Over de voorstelling
Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen is het stof neergedaald. De stad staat op zijn kop. De nieuwkomer, een rechts-populistische partij, heeft een verpletterende overwinning behaald en zwaait vanaf nu de scepter. Meteen worden er spijkers met koppen geslagen, de grootste moskee van de stad moet zijn deuren sluiten, er worden geen vergunningen meer verleend voor Islamitische scholen, politie krijgt de opdracht om etnische te profileren en bij de jaarlijkse Sinterklaasintocht zijn de Zwarte Pieten zwarter dan de nacht. We maken kennis met een nieuwe wethouder die schoon schip wil maken en de erfenis van links gepamper voorgoed uit wil wissen, zijn nieuwe woordvoerder met een dubbele agenda, en een ambitieuze journalist die op het punt staat een politiek schandaal bloot te leggen.


Biografie
Sinds seizoen 2017-2018 werkt Sadettin Kırmızıyüz met zijn stichting Trouble Man samen met Het Nationale Theater aan vier voorstellingen onder de naam Metropolis. Geïnspireerd door de tv-serie The Wire wordt in elk deel van deze reeks een kernthema van het stedelijke leven onderzocht. Vorig seizoen was dat onderwijs en nu politiek. Daarna volgen nog media en criminaliteit. Uiteindelijk vormt de gehele serie een beeld van hoe de beste bedoelingen van hogerop de grootste gevolgen kunnen hebben voor de gewone burger. De voorstellingen zijn los van elkaar te bekijken.

Credits
Concept & tekst: Sadettin Kirmiziyüz
Met: Hein van der Heijden, Mariana Aparicio Torres, Kaspar Schellingerhout, Sadettin Kirmiziyüz e.a.
Coproductie: Trouble Man & Het Nationale Theater
  • vrijdag 10 mei

    20:00 Theater a/d Rijn BovenzaalTickets
  • zaterdag 11 mei

    20:00 Theater a/d Rijn BovenzaalTickets

Loading...