Show menu
literair festival Nieuwe Types
 

literair festival Nieuwe Types

Nieuwe Types is hét festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni onderzoekt De Nieuwe Oost I Wintertuin de toekomst van de literatuur. Nieuwe Types neemt de staat van het verhaal onder de loep en vestigt drie dagen lang de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Dit gebeurt op verschillende manieren: van geïmproviseerde performances van schrijvers en muzikanten tot een literaire stoelendans; en van een bergrede over de huidige staat van het verhaal tot een avond waarin de vierdejaarsstudenten Creative Writing hun afstudeerwerk presenteren. Kom kijken naar de schrijvers van morgen!

Donderdag 28 juni
KortPittig
Vanavond staat de bovenzaal van Theater aan de Rijn in het teken van ‘KortPittig’. Niet het kapsel, maar de aandachtspanne van lezers en kijkers wordt onder de loep genomen. Is de aandachtspanne kleiner geworden, of denken we dat alleen maar? Kun je als kunstenaar spelen met de concentratie van je publiek? Hoe denken de kunstenaar en het publiek hier zelf over? Aan de hand van performances en voordrachten zullen er vragen gesteld, en misschien wel beantwoord worden. Wil je je verdiepen in je eigen aandachtspanne en je concentratie op zijn kop zetten? Dan ben je van harte welkom!

Talkpoeder
Talkpoeder is een live improvisatieperformance van muzikanten en schrijvers. Vanavond een speciale editie met docenten van ArtEZ Jazz & Pop en Creative Writing! Saxofonist Frans Vermeerssen,  drummer Etienne Nillesen en trombonist Wolter Wierbos reageren on the spot op gesproken teksten van Maartje Smits, Nyk de Vriesen Dennis Gaens. 

Vrijdag 29 juni
Op de vrijdagavond presenteren we een verrassend programma in alle zalen van Theater a/d Rijn. Met onder meer de Staat van het verhaal, de uitreiking van de Nieuwe Types afstudeerprijs, een literaire stoelendans en talloze schrijftalenten, afkomstig van de verschillende Nederlandstalige schrijfopleidingen.

Naast het programma in Theater a/d Rijn is Nieuwe Types ook te zien op andere plekken in de stad. Houd www.nieuwetypes.nl in de gaten!
Nieuwe Oogst
  • donderdag 28 juni 2018

    20:30 Theater a/d RijnTickets
  • vrijdag 29 juni 2018

    20:00 Theater a/d RijnTickets

Loading...