Show menu
Leven zonder Sartre - OT Rotterdam
 

Leven zonder Sartre - OT Rotterdam

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

In Leven zonder Sartre staat Simone de Beauvoir centraal: schrijfster, filosofe, feministe en levensgezellin van Jean-Paul Sartre. Beiden stonden aan de wieg van het existentialisme en speelden een belangrijke rol in het linkse activisme van de jaren zestig.

De voorstelling speelt zich af na de dood van Sartre. Een leeg café na sluitingstijd. Simone de Beauvoir gaat de confrontatie aan met Benny Lévy, de jonge secretaris van Sartre. Ze is woedend. Ze beticht hem van vergaande beïnvloeding van de oude, zieke Sartre. Vlak voor diens dood verscheen een publicatie van gesprekken tussen Lévy en Sartre, waaruit bleek dat de overtuigde atheïst Sartre op het eind van zijn leven sympathieën koesterde voor het joods- messianisme. De Beauvoir voelt zich verraden.

Leven zonder Sartre is een grillige voorstelling over verlies, botsende idealen en de moed om de confrontatie met de ander aan te gaan. Op een heldere, lichte en bij vlagen pijnlijke wijze worden de beweegredenen blootgelegd van twee mensen die leven in hun ideeën.

Over Mirjam Koen
Leven zonder Sartre is de derde filosofievoorstelling van regisseur en schrijfster Mirjam Koen. Hierbij zoomt ze telkens in op een cruciale gebeurtenis in het leven van een filosoof.

Inleiding
Heb je behoefte aan een korte 'kijkwijzer', of ben je nieuwsgierig naar achtergrondinformatie over Leven zonder Sartre? Regisseur Mirjam Koen geeft een inleiding voor aanvang van de voorstelling! De inleiding vindt plaats om 19.30 in de foyer van Theater aan de Rijn. De deuren openen om 19.15.

Credits
Tekst en regie: Mirjam Koen
Spel: José Kuijpers, Tim Linde
Decor: Gerrit Timmers
Kostuums: Jacqueline de Maat
Fotograaf voorpubliciteitsfoto’s: Maarten Laupman
  • maandag 2 maart 2020

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 

Scènefoto's door Pepijn Lutgerink

Scènefoto's door Pepijn LutgerinkLoading...