Show menu
LET ME TELL YOU SOMETHING YOU ALREADY KNOW - Merel Severs | Winnaar Best of Fringe 2020 (Geannuleerd)
 

LET ME TELL YOU SOMETHING YOU ALREADY KNOW - Merel Severs | Winnaar Best of Fringe 2020 (Geannuleerd)

>> Deze voorstelling is geannuleerd. We zijn op zoek naar een nieuwe datum. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht. 

LET ME TELL YOU SOMETHING YOU ALREADY KNOW is een persoonlijke performance van de strijd van een vrouw met opgroeien in een wereld waarin de witte man de norm is. Waar machtsmisbruik, geweld en onderdrukking aan de orde van de dag zijn. Waar nuance en empathie ondergesneeuwd raken door grove uitspraken en verdeel- en heers strategieën. 

“Merel Severs is een ‘game changer’. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, hetero-narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier.” -Quote uit het juryrapport

Deze vrouw is woedend. Maar bang om boos te zijn omdat ze een vrouw is. Deze vrouw wil STERF ALLEMAAL schreeuwen. Maar fluistert ik begrijp het niet. Deze vrouw beoefent vechtsport omdat ze zichzelf wil bewijzen. Agressie. Competitie. Winst. Deze vrouw vraagt zich af waarom in deze maatschappij vrouwelijke eigenschappen minderwaardig zijn aan mannelijke eigenschappen. En waarom mannelijke eigenschappen “mannelijke" eigenschappen zijn. Deze vrouw vraagt zich af waarom de wereld om haar heen man is. Man. Man. Man. Overal waar ze kijkt ziet ze de witte man. President, directeur, minister, superheld. Man. Deze vrouw heeft de witte, mannelijke maatstaven, beeldvorming en ‘male gaze’ geïncorporeerd in haar zijn. Deze vrouw is kind van een systeem waar ze niet langer in gelooft.

In deze soloperformance poogt Merel Severs zowel in taal als in beweging te definiëren wat man zijn is om zo de diepgewortelde stereotypen van het man zijn zichtbaar en de beperking die daaruit voortkomt invoelbaar te maken.
 
  • donderdag 4 maart

    17:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
  • donderdag 4 maart

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 


Loading...