Show menu
Lazy Sunday Sessions: KEK & Jan Terlouw junior
 

Lazy Sunday Sessions: KEK & Jan Terlouw junior

Na de succesvolle Lazy Summer Sessions van afgelopen zomer organiseren we deze winter maandelijks een Lazy Sunday Session. Hierin programmeren we korte performances en voorstellingen op het gebied van theater, dans, literatuur en/of popmuziek. Deze keer met muziek van Jan Terlouw junior en de premiere van KEK van theatermaker Booi Kluiving.

KEK
Waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt

Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen, dook theatermaker Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Langzamerhand wordt hij er steeds meer ingetrokken en is hij het steeds vaker oneens met de ‘linkse bubbel’ waarin hij zich gewoonlijk begeeft.

Waarom is het grappig om op Trump te stemmen? Wat gebeurt er als je van alles een grap maakt? Waarom is het leuk om fakenews te produceren? Waar rechts in Amerika vaak werd vertegenwoordigd door oudere conservatieve mannen blijkt er nu een groep jongeren op het internet te zijn opgestaan die vaak voor de grap hun extreem rechtse ideologieën verspreiden. Maar wat gebeurt er als die grap de werkelijkheid wordt?

Anon raakt zo verzeild in deze wereld dat hij niet meer weet of hij de grappen maakt om te provoceren of dat hij echt extreemrechts aan het worden is. Totdat hij voor een keuze komt te staan en verantwoordelijkheid moet nemen voor de gevolgen van zijn acties.

De voorstelling KEK is geschreven en door Booi Kluiving (vierdejaars ArtEZ Toneelschool) en wordt uitgevoerd door hem en danseres Sara Miguelote (derdejaars ArtEZ Dans). Voor de voorstelling heeft Booi samen met acteur en schrijver Tom Jansen (Vox Populi, SCHADE/schade) een maand lang in Frankrijk geschreven. Het resultaat hiervan is een multidisciplinaire voorstelling over de dubbelzinnige verhouding van de jonge generatie met het internet.
  • zondag 11 maart 2018

    16:00 Arnhem Theater a/d Rijn benedenzaalTickets

Loading...