Show menu
Lazy Sunday Sessions: Dorien van Gent & Chapbookpresentaties Jelko Arts en Marjolein Takman
 

Lazy Sunday Sessions: Dorien van Gent & Chapbookpresentaties Jelko Arts en Marjolein Takman

Maandelijks programmeren we op zondagmiddag korte performances in een gezellige setting voor het ultieme zondagmiddaggevoel; de Lazy Sunday Sessions.
Deze keer zijn te zien:

Papa was a rolling stone - Dorien van Gent
“Bijzonder mooie, persoonlijke mix tussen kleinkunst en muziekoptreden.” – Theaterkrant
“Het persoonlijke kleinood van Dorien van Gent is een van de hoogtepunten van het openingsweekend.” – Parool

Papa Was A Rolling Stone is een theatraal concert volledig gebouwd rondom het gelijknamige nummer van The Temptations. In deze muzikale roadtrip wisselen tekst en muziek elkaar af, buitelen personages en herinneringen over elkaar heen en volgen we de zoektocht van een dochter naar een vader die nooit ging zwerven. Dorien van Gent studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In dat jaar won ze met haar voorstelling Brieven aan Wolf op het IT’s Festival zowel de Parade Parel als de Publieksprijs. Papa Was A Rolling Stone is haar tweede solo project.

Credits:
Gitaar: Leroy Siegers | Drums: Yoràn Vroom | Bas: Nathaniel Klumperbeek / Dorien van Gent | Met dank aan: Lidwien Roothaan, David van Uuden, Rebekka de Wit, Wilko Sterke, Jip Smit, Lieke Romeijn, de Olland-Buisman Stichting en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
Chapbookpresentaties van Jelko Arts en Marjolein Takman
Jelko Arts (1991) tekent verhalen en beeldessays, schrijft proza en mengt literatuur met theater. Hij is oprichter van literair festival Boek op de Bank. Daarnaast is hij begeleider van Literaturjugend, de schrijfwerkplaats van De Nieuwe Oost | Wintertuin. Jelko stond als performer, presentator en interviewer op festivals als Zwarte Cross, Crossing Border, Nijmeegs Boekenfeest, Zomerparkfeest, Vierdaagsefeesten en het Wintertuinfestival. In 2016 werd hij geselecteerd voor het Slow Writing Lab. Zojuist verscheen zijn chapbook, de stripnovelle Hoe bijen de ruimte vullen.

Marjolein Takman (1991) schrijft proza en non-fictie. Ze houdt van het vertellen van verhalen, en doet dat regelmatig op diverse podia. Ze studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met de novelle Krimpgebieden. Daarnaast schreef ze columns voor onder andere Expreszo, en verschenen haar verhalen op Tirade, Tijdschrift Ei en De Optimist. Haar chapbook, de novelle Jachtseizoen, verscheen in april.
  • zondag 27 mei 2018

    16:00 Theater a/d Rijn benedenzaalTickets

Loading...