Show menu
Komt op, gaat af - Nico Boon
 

Komt op, gaat af - Nico Boon

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

Kan men de drijfveren van andere mensen begrijpen? Valt een leven überhaupt te reconstrueren? Of tasten we in het duister als we iets over andere mensen willen weten? Komt Op / Gaat af is een queeste naar de grenzen van (het vertellen van) een verhaal.

In 2002 vond Nico Boon op een rommelmarkt een boek met twee beklijvende foto’s. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog dekt een vrouw in een huiskamer haar twee vermoorde kinderen toe. Een Noord-Koreaanse soldaat bekijkt het afgehakte hoofd van een vijandige soldaat. Beide foto’s leggen momenten vast die moeilijk met woorden te beschrijven vallen en werden genomen door fotografe Margaret Bourke-White.

Deze foto’s vormen het vertrekpunt van Komt Op/Gaat Af. Wat is het verhaal achter de beelden? Hoe komt het dat de fotografe zo’n gruwel vastlegt? De zoektocht naar het leven van Bourke-White zet Boon op het spoor van een groter verhaal waarin verschillende levens met elkaar verweven worden. Op die manier maakt Boon een collage die iets essentieels zegt over wat het betekent om mens te zijn in de 21ste eeuw. Voor het eerst sinds lang staat hij zelf op de scène en ontdekt hij als speler de mogelijkheden van zijn eigen teksten.

Credits:
tekst, spel: Nico Boon
coaching: Willem de Wolf
dramaturgie:Roos Euwe
affichebeeld: Nick Mattan
techniek: David de Joode
scenografische hulp: Joris Perdieus
spreiding: Vincent Company
zakelijke begeleiding: Klein Verzet
productie: Voss vzw
coproductie: C-Takt, De Brakke Grond
in samenwerking met: CC De Ploter, De Nwe Tijd
  • donderdag 14 februari

    20:00 Theater a/d Rijn bovenzaalTickets

Loading...