Show menu
HITTING TRUE NORTH - Kalpanarts
 

HITTING TRUE NORTH - Kalpanarts

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

Vier dansers uit alle windstreken maken een innerlijke reis naar ieders ware noorden.
Tijdens deze rituele tocht vinden zij in zichzelf en in de krachtige live-muziek van Oene van Geel en Oleg Fateev een navigator en saboteur.

Choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman onderzoekt in deze dans- en muziekvoorstelling hoe mensen zich verhouden tot constante verandering in de externe wereld. Of je nu een vluchteling bent die een plek moet vinden in een totale nieuwe cultuur; een expat die constant van land wisselt en steeds nieuwe vriendschappen en verbintenissen moet aangaan, of je leven beïnvloed wordt door een ziekte van een geliefde: deze situaties dwingen mensen om hun innerlijke kompas te vinden.

Over Kalpanarts
Kalpanarts is het enige dansgezelschap dat werk maakt vanuit de vele bronnen die de Indiase cultuur rijk is. Choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman vormt Indiase, hedendaagse en urban dans samen tot een unieke danstaal. Complexe ritmes, voetenwerk, krachtige gezichtsexpressie en livemuziek vormen haar signatuur. Dit maakt het werk uniek zowel in Nederland als ver daarbuiten.
Nagesprek
Na afloop van de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden met Kalpanarts.
 
Recensies
"Na wat onderzoek blijkt dat de handgebaren (of mudras) extra betekenis meegeven aan Hitting True North. (...)  [D]e virtuoze muzikanten en dansers, met hun uiteenlopende stijlen, maken Hitting True North absoluut een spannend geheel." - Theaterkrant

“Horizontale luchtsalto’s en andere urban moves gaan samen met sierlijk gedraaide polsen en roffelende voeten uit de Kathak en Bharatanatyam. Het resultaat is een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken.”  Trouw over Superhuman

Credits
Choreografie: Kalpana Raghuraman
Dansers: Indu Panday, Gino Taytelbaum, Lars de Vos, Goda Zukauskaité
Livemuziek en compositie: Oleg Fateev, Oene van Geel 
Kostuums: Aziz Bekkaoui
  • donderdag 20 februari

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 

Teaser Hitting True North, door Bowie Verschuuren

Scènefoto's door Bowie Verschuuren

Scènefoto's door Bowie VerschuurenLoading...