Show menu
Hin und Her - ’t Barre Land, Tijdelijke Samenscholing en Co
 

Hin und Her - ’t Barre Land, Tijdelijke Samenscholing en Co

Online kaartverkoop: €13,50 / €7,50 (cjp/student) 
Aan de deur/ telefonisch: € 1,- toeslag per ticket

De gezelschappen 't Barre land en Tijdelijke Samenscholing bundelen hun krachten met Phi Nguyen, Yorke Mulder-Bhangoo en Sarah Jonker voor hun nieuwe theatervoorstelling Hin und Her, gebaseerd op de gelijknamige existentieel-politieke komedie van Ödön von Horváth uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Hin und Her is voor het eerst in het Nederlands vertaald en daarmee voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters.

Hin und Her gaat over de akelige absurditeit van de werkelijkheid. Een bepaald persoon; een niemand, een vergissing, een ambtelijk geval, wordt land X uitgezet, maar wordt zijn geboorteland Y niet binnengelaten omdat zijn staatsburgerschap daar is verlopen. Hij pendelt over de brug waar aan beide kanten grenswachters zitten die plichtbewust hun grenzen bewaken. Hij raakt in zijn grenzeloze existentie verstrikt in politieke machinaties, illegale smokkelaarspraktijken en klassieke liefdesgeschiedenissen.

Aangevuld met andere bronnen en fragmenten, met live muziek en zang, improvisatie en zonder noemenswaardig decor speelt Hin und Her zich af in het niemandsland tussen de twee landen: op de houten brug over de grensrivier, maar ook op het toneel, in de zaal, met de woorden en in het hoofd.

In de media
"Hoewel de gezelschappen ’t Barre Land en Tijdelijke Samenscholing de voorstelling tijdloos brengen, herkent de toeschouwer de actualiteit: het gaat over migranten, mensen die tussen landen heen en weer worden geslingerd, mensen onderweg die geen thuis hebben. Het lege toneel waarop de spelers staan is als het lege land, waarin vluchtelingen zich bevinden, toen – en nu. Prachtig." - **** Theaterkrant

Credits
Spel: Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Sarah Jonker, Yorke Mulder-Bhangoo, Phi Nguyen, Czeslaw de Wijs
Muziek: Stan Vreeken
  • maandag 17 september 2018

    20:00 Theater a/d Rijn bovenzaalTickets
 

foto: Sofie Knijff

foto: Sofie Knijff

foto: Sofie Knijff

foto: Sofie KnijffLoading...