Show menu
Herman Centraal
 

Herman Centraal

Online kaartverkoop: €7,50 / €5,00 (cjp/student) 
Aan de deur/ telefonisch: € 1,- toeslag per ticket

DE TALKSHOW VOOR, VAN EN OVER ARNHEMMERS

Herman Centraal is een talkshow waarin we licht schijnen op alle bijzondere en interessante ontwikkelingen in Arnhem.

We praten maandelijks over kunst, cultuur, politiek, maatschappij, wetenschap, sport, zaken en religie.

Interviewer Basti Baroncini geeft twee uur lang vrij baan aan zijn grenzeloze nieuwsgierigheid naar wat er groeit, bloeit en broeit onder de oppervlakte van Arnhem. Kritisch, maar met open vizier gaat Basti het gesprek aan met bijzondere Arnhemmers: of het nu om een politicus gaat, of een prostituee, een vluchteling of een uitvinder.

Basti’s warme en humoristische interviewstijl staat daarbij garant voor het blootleggen van dat wat je altijd al wilde weten van je eigen stad en stadsgenoten.

De onderwerpen van di 7 november zijn:

ARNHEMSE BESTUURSCULTUUR
Heel interessant belooft het gesprek over de Arnhemse bestuurscultuur te worden. Dat het rommelt in college en raad moge duidelijk zijn: de afgelopen vier jaar zijn er vier wethouders opgestapt en is het college twee keer opnieuw gevormd. Basti gaat in gesprek met politicoloog, journalist en parlementair historicus, Peter van der Heiden die zijn licht laat schijnen over de opmerkelijke Arnhemse situatie.

DE 1%-MOVEMENT
De 1%-movement vindt het ‘vanzelfsprekend dat bedrijven en ondernemers, hoe klein of groot ook, regelmatig en vrijwillig hun kennis, kunde of mankracht inzetten voor de lokale samenleving.’ Basti gaat in gesprek met de mensen achter deze beweging en vraagt zich natuurlijk af hoe breed dit mooie voornemen gedragen wordt en hoe die inzet er dan uit zou kunnen zien. 

STADSGROEN MET JEROEN
Beginnend met deze novembereditie zal Boswachter Jeroen Glissenaar ieder seizoen een keer aan tafel schuiven bij Basti Baroncini om de bezoekers van HERMAN CENTRAAL te vertellen over wat de stad in de herfst, winter, lente en zomer aan natuur te bieden heeft. Jeroen vertelt waar de ratten van het Spijkerkwartier naar toe gaan in de winter, of de paddenstoelen in het singelparkje eetbaar zijn, en of er nou werkelijk rucola tussen de stoeptegels Schuytgraaf groeit. 

FOTOGRAAF DAAN OUDE ELFERINK
Arnhemmer Daan Oude Elferink trekt de wereld over om verlaten huizen, ingestorte kerken, roestige vehikels, oude industriële complexen en overwoekerde bouwwerken te fotograferen. De sporen van menselijk leven resoneren nog, maar het is de schoonheid van verval die zijn oog treft, resulterend in schitterende, vaak spectaculaire fotografie. Hij komt uitgebreid vertellen over zijn passie voor vergane glorie.

ARNHEMSE HARTEN
Iedere Arnhemse wijk heeft een geografisch middelpunt. En op ieder middelpunt woont iemand. Jelle Leenes werkte een jaar lang aan het bijzondere Arnhems boek ARNHEMSE HARTEN met portretten en verhalen van de 24 Arnhemmers die precies op deze middelpunten hun levens hebben opgebouwd. Wie zijn deze mensen, wat beweegt hen, wat bindt hen, waarin verschillen zij van elkaar? 

NIEUW ALBUM VAN PHILIPP RÜTTGERS
Arnhemmer Philipp Rüttgers behoort zonder twijfel tot de grotere componisten en pianisten in Nederland. Zijn nieuwe CD heet REPETITIVE MIND en is net een week uit. Bij Herman Centraal vertelt Philipp over de maatschappelijke aanleiding voor zijn stukken, en hoe hij die heeft vertaald in melodielijnen en sferen. Hij gaat in op het maakproces en laat horen hoe hij is gestart en waartoe dat uiteindelijk heeft uitgemond.

www.hermancentraal.nl
 • dinsdag 9 januari 2018

  19:30 Arnhem Theater a/d RijnTickets
 • dinsdag 6 februari 2018

  19:30 Arnhem Theater a/d RijnTickets
 • dinsdag 6 maart 2018

  19:30 Arnhem Theater a/d RijnTickets
 • dinsdag 1 mei 2018

  19:30 Arnhem Theater a/d RijnTickets
 • dinsdag 5 juni 2018

  19:30 Arnhem Theater a/d RijnTickets
 

 


Loading...