Show menu
Future Tense #1: Inleven doet leven
 

Future Tense #1: Inleven doet leven

Internationale denkers en doeners over empathie
Performance & gesprek

In een tijd van groeiende economische en sociale ongelijkheid, klinkt er een sterke roep om meer empathie. Hoog tijd dus om dit fenomeen te bevragen en uit te diepen tijdens Future Tense: een reeks intense performances en gesprekken in Theater aan de Rijn.

Op 23 mei komen de internationaal vooraanstaande filosofen en schrijvers Simon(e) van Saarloos en Ignaas Devisch naar Theater aan de Rijn. Zij gaan in op empathie: voor wie of wat hebben we empathie, van wie is het en hoe nuttig is het?

Het Empatisch Teveel
Ignaas Devisch is filosoof aan de Universiteit Gent en was vijf jaar gastonderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vorig jaar verscheen zijn boek Het Empatisch Teveel bij uitgeverij De Bezige Bij. In dit boek concludeert Devisch dat empathie op persoonlijk niveau wenselijk is, maar dat je er geen maatschappelijke problemen mee kan oplossen. Hij daagt uit na te denken over ons mensbeeld: schuilt in ieder mens behalve een vriend niet ook een schurk?
Enz.
Simon(e) van Saarloos dook de afgelopen twee jaar letterlijk en figuurlijk in de wereld van Geert Wilders. Van Saarloos volgde alle procesdagen vanuit de rechtszaal toen Wilders terecht stond voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie, reisde naar Israël en Simon(e) verkleedde zich voor het carnaval in Venlo als Wilders. Zij legde dit alles vast in haar nieuwe boek Enz. waarin de schrijver onderzoekt hoezeer fysiek inlevingsvermogen helpt.

Programma/ontwerp: WALTER books
Concept: Studio Halfvol
Met dank aan: productiehuis De Nieuwe Oost, Stroomversneller & Grant Thornton Accountants

Extra informatie over de tickets: 
Speciaal voor mensen die krap bij kas zitten, zijn er voor dit evenement goedkopere tickets. Heb je iets meer te besteden, dan kun je iemand trakteren door middel van het 'ruim bij kas'-arrangement (een ticket voor jezelf + een ticket voor een ander). 
  • woensdag 23 mei 2018

    20:00 Theater a/d Rijn benedenzaalTickets

Loading...