Show menu
Feestelijke Opening Theater aan de Rijn
 

Feestelijke Opening Theater aan de Rijn

Dankzij de steun van Provincie Gelderland en Gemeente Arnhem wordt het geheel gerenoveerde en vernieuwde Theater a/d Rijn op vrijdag 9 december feestelijk geopend. Tijdens het openingsfeest staan de deuren voor iedereen open!

Vanaf 16:30 zal danscollectief de Arnhemse Meisjes deze feestelijke gebeurtenis inleiden met een performance op en rondom het Feestaardvarken, waarna Josan Meijers, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, het theater officieel zal openen. Daarna zal wethouder Gerrie Elfrink de cultuurprijs Arnhem uitreiken aan een culturele partij die Arnhem op de kaart heeft gezet. Vervolgens wordt er tot in de late uurtjes feest gevierd met acts, rondleidingen de dj's van Team KWT. 

Karakteristiek en modern gaan hand in hand
Theater aan de Rijn is het oudste theater van Arnhem. Architect Addy de Boer van NEXIT architecten heeft het pand samen met bouwbedrijf Scheerder geheel verbouwd en gerenoveerd en een geheel nieuwe ingang aan het Bartokpark gegeven, met een prachtige foyer en twee zalen met o.a. een tension grid en een telescopische tribune. 

Het programma
Nadat Josan meijers (alleen voor genodigden) viert Theater aan de Rijn feest met haar makers van De Nieuwe Oost. Tot in de late uurtjes is er van alles te beleven en te zien in het hele gebouw. Naast diverse acts van o.a. dichter en muzikant Koen Frijns, theatergezelschap Eendagsvlieg bij Avond, regisseur Mart van Berckel en danscollectief De Arnhemse Meisjes kun je meedoen met diverse rondleidingen en gaan de voetjes van de vloer met de dj's van Team KTW. 

PROGRAMMA OPENINGSMAANDEN
Vanaf december is er in Theater aan de Rijn van alles te beleven op het gebied van literatuur, theater, dans, muziek en debat. Zoals het Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel, maar liefst vier voorstellingen van Nachtgasten improvisatietheater en twee voorstellingen van het Arnhemse theatercollectief Eendagsvlieg bij Avond

Rondleidingen
In januari start er iedere zaterdag om 14:00 een rondleiding in Theater aan de Rijn. Nadat je wordt ontvangen met een drankje in de geheel nieuwe foyer geven de vaste medewerkers van het theater je een exclusief inkijkje in het reilen en zeilen van het theater. Je bezoekt de nieuwe theaterzalen en de backstage, mag een stukje over het tension grid lopen in de bovenzaal en leert meer over de geschiedenis van het gebouw. Na afloop wordt je in de foyer nog getrakteerd op een drankje en een feestelijk borrelhap. Het gehele arrangement is voor €10,- te bezoeken.  bestel nu tickets >

In januari staan er ook diverse dansworkshops voor iedereen die van dansen houdt op het programma, kun je de Nederlandse premiere van Someone or Other van de Noorse Øystein Johansen bezoeken en de vierde editie van de succesvolle Dance Flavours Performance Night, waarin diverse jonge dansmakers nieuw werk laten zien.
Nieuwe Oogst
  • vrijdag 9 december 2016

    16:30 Theater aan de Rijn Arnhem

Loading...