Show menu
Of Ja - Eva Line de Boer & Elly Scheele | Het Zuidelijk Toneel
 

Of Ja - Eva Line de Boer & Elly Scheele | Het Zuidelijk Toneel

>> Theater a/d Rijn programmeert in Stadstheater Arnhem
Online kaartverkoop: €17 / €12 (CJP/student)

Deze voorstelling is verplaatst van 28 januari naar 22 maart. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht van het Stadstheater.

Daar staan ze dan met al hun sociale ongemak: de buren op een buurtbarbecue, de collega’s op een netwerkborrel, de stoutmoedige stelletjes bij een parenclub. Dapper proberen ze telkens een nieuw gesprek aan te knopen.

Ze stuiten op ongeschreven regels, andere denkbeelden of praten simpelweg minutenlang langs elkaar heen. Toch benadrukt iedereen maar al te vaak hoe gezellig het wel niet is – terwijl we in werkelijkheid krampachtig bezig zijn met hoe we overkomen, wat we wel of niet kunnen zeggen en hoe de ander zich gedraagt. Woorden vullen de ruimte, alles zodat het in godsnaam maar niet stilvalt.

Of ja is een tragikomische voorstelling over hoe mensen met elkaar praten en wat het betekent om elkaar serieus te nemen. Het speelt zich af in situaties waar je vrijwillig komt om te socializen. Plekken waar status, afkomst, ideeën en verschillen geen grote rol zouden moeten spelen, maar dat wel doen. Niet dat dat letterlijk wordt uitgesproken, want: ‘Laten we het vooral gezellig houden'.

Eva Line de Boer is een van de meest veelbelovende theatertalenten. In 2014 ontving ze de Ton Lutz Award, in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en 2019 de Charlotte Köhler prijs. Elly Scheele won het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuur Fonds voor de tekst van Of ja. Dit wordt het vijfde project van dit regie en schrijf-duo.

“Elly Scheele houdt ons een spiegel voor. Herkenbaar, komisch en pijnlijk observeert ze ons communiceren met elkaar. In combinatie met Eva Line de Boer en haar in- en uitzoomende kwaliteiten zal dat vonken geven” -Piet Menu, Het Zuidelijk Toneel

Credits
Regie:
Eva Line de Boer Tekst: Elly Scheele Spel: Anne-Chris Schulting, Belinda van der Stoep, Evrim Akyigit, Mark Kraan en Roben Mitchell Choreografie: Mohamed Yusuf Boss Scenografie: Tim Vermeulen Geluidscompositie: Harpo ’t Hart Kostuums: Jolanda van de Ven Dramaturgisch advies: Martine Manten, Piet Menu Lichtontwerp: Nico de Rooij Techniek: Tom Ijpelaar Productie: Diane du Pont Marketing: Effie Cardna, Lisette Brouwer Zakelijke leiding: Marloes Marinussen Fondsenwerving: Suzanne Kortbeek Organisatie Theaterzaken: Via Rudolphi en Het Zuidelijk Toneel Een coproductie van: Stichting Euphoria en Het Zuidelijk Toneel Mogelijk gemaakt door: Fonds 21, De Versterking, Dioraphte en Prins Bernhard Cultuurfonds
  • maandag 22 maart

    20:30 Arnhem StadstheaterTickets
 


Loading...